DÅRLIG LYD:  Per Sundnes forteller at det var han som nektet Rybak å spille mer under fredagens konsert. Foto: Stella Pictures
DÅRLIG LYD: Per Sundnes forteller at det var han som nektet Rybak å spille mer under fredagens konsert. Foto: Stella PicturesVis mer

Per Sundnes dro Rybak av scena

Grand Prix-generalen nektet å la Rybak opptre.

BAKU (Dagbladet): På fredag skulle Alexander Rybak opptre på den norske ambassaden i Baku, i forbindelse med hans besøk i den aserbajdsjanske hovedstaden.

Svenske aviser som var til stede på arrangementet, skrev at Rybak stormet av scena og at han var dårlig forberedt.

Men Melodi Grand Prix-general Per Sundes har en annen versjon av hendelsen.

- Det var jeg som fysisk dro han ned fra scena, og ga ham beskjed om å ikke spille mer fordi lyden var altfor dårlig. Svenskene vil ha krig. Rybak var ikke sint, i stedet stod han utenfor og ga autografer i en time etterpå, sier Sundnes til Dagbladet.

Fikk ikke lov Bassen skal ha sviktet og feil bakgrunnsmusikk skal ha blitt satt på. Aftonbladet skrev at Rybak nektet å komme tilbake på scena for å fullføre låten «Fairytale», men det avkrefter Sundnes.

- Det var en lydmann fra helvete. Vi sa til Rybak at han ikke skulle gå på igjen fordi det var så dårlig. Svenskene har overdramatiserer, sier Sundnes og fortsetter:

- Det var en norsk lydmann som til slutt skrudde slik at den aserbajdsjanske artisten kunne synge med playback.

Spurte om å opptre Rybak skal opptre sammen med flere Eurovision-artister under den andre semifinalen i Chrystal Hall torsdag. Det var han selv som tok initiativ til innslaget.

- Det som er ekstra gøy er at jeg var pådriver. Jeg sendte en video med en medley jeg har gjort i Norge og Danmark, fordi jeg kjenner flere av dem personlig. Ikke at jeg regna med at de ville gi meg tommel opp, men de ga meg tommel opp. Så begynte de å invitere andre artister og det ble en egen Eurovision-medley av det. Jeg er veldig stolt av det, sier Rybak.

Han forteller at han gleder seg stort over å være i Baku, og ta en pause fra eksamensforberedelsene for å leve glamlivet.

Men før både den tidligere Eurovision-vinneren og Norges håp Tooji skal i ilden, har Rybak et råd til Tooji:

- Sove godt ut etter seieren. Jeg tror at han har alle rådene inni seg. Han har et godt team - se på henne (peker på manager Kathrine Synnes), opplyst og våken, som alltid. Så jeg tror han bare må følge sin indre stemme. Han er en smart fyr, det er det sjelden man ser i Eurovision, sier Rybak.

- SVENSKENE VIL HA KRIG:  Per Sundnes mener svenske aviser har overdramatisert fredagens konsert.
Foto: Håkon Eikesdal
- SVENSKENE VIL HA KRIG: Per Sundnes mener svenske aviser har overdramatisert fredagens konsert. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer