Persbrandt om diagnosen som snudde på alt: - Kunne vært død

Nå har filmstjerna levd uten rus i 16 måneder.

STJERNE: Mikael Persbrandt er en av Sverige og Nordens største film-, tv- og teaterstjerner, men har levd et hardt liv. Foto: Carolina Byrma / Aftonbladet / NTB Scanpix
STJERNE: Mikael Persbrandt er en av Sverige og Nordens største film-, tv- og teaterstjerner, men har levd et hardt liv. Foto: Carolina Byrma / Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mikael Persbrandt er kjent for en rekke roller, både på film og tv og på teaterscenen. Norske tv-seere kjenner ham godt i rollen som etterforsker Gunvald Larsson i den lengelevende krimserien «Beck», og 52-åringen dukker også opp i Peter Jacksons «Hobbiten»-trilogi.

Men Persbrandts til tider kaotiske privatliv har også blitt mye omtalt:

I 2005 kom det fram at Persbrandt ventet barn med Sanna Lundell, til tross for at han fremdeles var forlovet med norske Maria Bonnevie.

I 2014 ble han tiltalt for kjøp av 12 gram kokain, og ble dømt til fem måneders fengsel. Dommen ble senere redusert til to måneders fengsel og 75 timers samfunnstjeneste.

Nytt liv

I et åpenhjertig tv-intervju forteller Persbrandt nå om sitt nye liv, etter at en diagnose han fikk for et par år siden snudde på alt.

– Jeg fikk vite at jeg er bipolar. Jeg har svingninger i tilværelsen som kan grense til å gå over i en manisk tilstand, forteller Persbrandt ifølge Expressen i det svenske Kanal 5-programmet «En jobb för Berg».

Skuespilleren mener at rusmisbruket har vært en form for selvmedisinering før noen diagnose var stilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer