Mikael Persbrandt:

Persbrandt om livet på landet med Sanna Lundell: - Jeg kunne vært bonde

Den svenske skuespilleren er ikke lenger avhengig av å være kreativ. 

SLO SEG TIL RO: Skuespiller Mikael Persbrandt og Sanna Lundell
har vært sammen siden 2005, men det har vært en tubulent vei. Tidligere i år flyttet de imidlertid sammen til en herregård like utenfor Stockholm. Foto: Karin Törnblom / IBL
SLO SEG TIL RO: Skuespiller Mikael Persbrandt og Sanna Lundell har vært sammen siden 2005, men det har vært en tubulent vei. Tidligere i år flyttet de imidlertid sammen til en herregård like utenfor Stockholm. Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skuespiller Mikael Persbrandt (53) skapte overskrifter da han i 2013 stod fram og fortalte at han var bipolar.

Tidligere i år sa han i et tv-intervju at han hadde vært rusfri i 16 måneder, etter å ha brukt ulike rusmidler som en form for selvmedisinering før diagnosen ble stilt.

Selv om Persbrandt har skapt diverse overskrifter med privatlivet sitt, har 53-åringen også rukket å spille i en rekke TV-serier og filmer.

Bonde fremfor skuespiller?

I et nytt intervju røper Persbrandt at han ikke føler samme behov for å få utløp for kreativiteten sin som tidligere.

Noe av grunnen er hans nye liv på landet utenfor Stockholm sammen med journalisten Sanna Lundell (37) og deres to barn, ifølge Expressen.

- Jeg har ingen problemer med å klare meg uten det til tider, jeg er en enkel person. Jeg tror jeg kunne vært bonde også, men det er det bare jeg som tror. I dag har jeg vært ute på en jorde og slått ned stolper, sier han ifølge avisa til SvD Perfect Guide.

Workingday at the farm

A photo posted by Mikael Persbrandt (@mikaelpersbrandtofficial) on

Tidligere i år flyttet Persbrandt, Lundell og parets to sønner til en herregård utenfor den svenske hovedstaden. Stedet, som kalles «Stora Lundby» og ligger i Sorunda, ble vist frem i det svenske Kanal 5-programmet «En jobb för Berg».

- Blir utilgjengelig for familien

Her i Norge er Persbrandt kanskje spesielt kjent for rollen som Gunvald Larsson i krimserien «Beck», men han er nå aktuell i Shakespeare-tragedien «Macbeth» i Stockholm.

I intervjuet legger 53-åringen til at det er familien hans som best kan besvare hvordan han blir påvirket av rollene han spiller.

- Man påvirkes kanskje til en viss grad. I en periode der man øver mye eller når det nærmer seg en premiere, så blir man mer utilgjengelig for kone og barn.

Persbrandt, som ifølge IMDb.com er aktuell i flere Hollywood-filmer fremover, forklarer videre hvordan han kan bli oppslukt av arbeidet sitt som skuespiller.

- Man blir opptatt av noe og mindre tilbøyelig til å delta i det andre, fordi man befinner seg et annet sted, sier han til SvD Perfect Guide, ifølge Expressen.

FLYTTET PÅ LANDET MED FAMILIEN: Persbrandt og Lundell har de to sønnene Åke og Igor sammen. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
FLYTTET PÅ LANDET MED FAMILIEN: Persbrandt og Lundell har de to sønnene Åke og Igor sammen. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer

- Ny, ærligere drakt

Selv om det virker som Persbrandt og Lundell nå har funnet roen sammen, har forholdet mellom dem vært svært turbulent.

Det svenske paret har vært av-og-på helt siden 2005 og har «slått opp sikkert 20 ganger» ifølge et tidligere intervju med Lundell.

På starten av året fortalte programlederen og journalisten om hvordan forholdet mellom dem ble bedre etter en periode fra hverandre i 2015.

- Nå står vi her i en slags ny, ærligere drakt. I ti års tid har vi «kaosad», brutt ned, kjempet og bidratt til å rive hverandres sjeler i stykker, sa hun til radioprogrammet «Vinter i P1», ifølge Expressen.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i fjor fortalte hun åpenhjertig om forholdet til faren, og til kjæresten.

- Pappa drakk og drakk, men så ble han tørrlagt og gikk til totalt fungerende forelder igjen. Jeg har gode minner også. Men 25 år seinere så går jeg altså hen og forelsker meg i en med avhengighetsproblemer! sa hun da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer