Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pete Burns:

Pete Burns er død

Dead or Alive-vokalisten ble 57 år gammel. 

DØD: Sanger og realitystjerne Pete Burns døde søndag, som følge av et hjerteinfarkt. Han ble 57 år gammel. Bildet ble tatt i 2012. Foto: WENN.com, NTB scanpix
DØD: Sanger og realitystjerne Pete Burns døde søndag, som følge av et hjerteinfarkt. Han ble 57 år gammel. Bildet ble tatt i 2012. Foto: WENN.com, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dead or Alive-vokalist Pete Burns er død. Han ble 57 år gammel. Det melder BBC.

Det er artistens management som bekrefter dødsfallet. I en uttalelse forklarer de at sangeren døde brått søndag. Det var et hjerteinfarkt artisten døde av.

Burns hadde i 1985 stor suksess med hitlåta «You Spin Me Round» og var for ti år siden med i den britiske kjendisutgaven av «Big Brother».

- Familien hans er knust over tapet av vår spesielle stjerne, heter det i uttalelsen fra managementet.

- Han var en ekte visjonær, en vakker og talentfull sjel, og han vil bli savnet av alle som elsket og satte pris på alt han var og alle de flotte minnene han har etterlatt seg, heter det videre i uttalelsen.

MARKANT IMAGE: Pete Burns var ikke fremmed for å utfordre kjønnsroller, og kledde seg ofte i kvinneklær. Han var også glad i tung, gotisk sminke. Han har blitt sammenlignet med blant andre Boy George og Robert Smith. Dette bildet er tatt i forbindelse med hans opphold på «Celebrity Big Brother» i 2006, der han kom på femteplass.  WENN.com / NTB Scanpix
MARKANT IMAGE: Pete Burns var ikke fremmed for å utfordre kjønnsroller, og kledde seg ofte i kvinneklær. Han var også glad i tung, gotisk sminke. Han har blitt sammenlignet med blant andre Boy George og Robert Smith. Dette bildet er tatt i forbindelse med hans opphold på «Celebrity Big Brother» i 2006, der han kom på femteplass.  WENN.com / NTB Scanpix Vis mer

Han ble født i Cheshire i England, og ble i 1980-åra godt kjent da han sang i bandet Dead or Alive. Bandet hadde flere suksessfulle singler, deriblant et cover av «That's the Way (I Like It)».

Artisten var foruten musikken svært godt kjent for sitt image. Hans androgyne og lekne stil har vært tilstedeværende de siste årene. Det er vel likevel kanskje de plastiske operasjonene han fikk utført de siste åra som ga ham mest oppmerksomhet.

I september sa han i et britisk tv-program at han hadde vært gjennom flere hundre plastiske operasjoner, og at en av dem nesten kostet ham livet.

- Antallet operasjoner jeg har hatt er vel rundt 300. Jeg håper Gud ikke kjenner meg igjen når jeg er 80 og kommer til himmelen, sa han ifølge The Sun.

I 2009 fikk artisten ifølge Daily Mail erstatning på over nærmere fem millioner kroner etter et mislykket inngrep i leppa hans. Han hevdet at han ble suicidal av jobben som ble utført, og at han verken kunne spise eller drikke på flere måneder.

På Twitter har flere av artistens kolleger og venner kommet med kondolanser:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!