MÅ SITTE INNE: Pete Doherty i Babyshambles fengsles i seks måneder. Her fra hans ankomst på Gardemoen i 2005 hvor han ble stoppet i tollen og pågrepet med narkotika. Foto Kristin Svorte/Dagbladet
MÅ SITTE INNE: Pete Doherty i Babyshambles fengsles i seks måneder. Her fra hans ankomst på Gardemoen i 2005 hvor han ble stoppet i tollen og pågrepet med narkotika. Foto Kristin Svorte/DagbladetVis mer

Pete Doherty dømt til seks måneder fengsel

Skandale-artisten inrømmer besittelse av kokain.

(Dagbladet): Britiske Pete Doherty (32) fengsles i seks måneder etter at han har innrømmet besittelse av kokain, melder BBC og ABC News.

Doherty er låtskriver og gitarist i Babyshambles , men er av mange mest kjent for sitt band The Libertines .

Doherty ble tiltalt etter en etterforskning rundt dødsfallet til filmskaper Robin Whitehead i januar 2010. Whitehead lagde en dokumentar om musikeren da han ble funnet død i Øst-London. Doherty innrømmet deretter at han hadde kokain.

Tidligere fengslet I fjor uttalte musikeren at han var «sjokkert og trist» over Whiteheads dødsfall, skriver BBC.

Doherty har blitt fengslet to ganger tidligere på grunn av narkotikaforhold.

Rockeren ble for alvor kjent for verdenspressen i 2005, da det kom ut at han var kjæresten til supermodell Kate Moss.

Senere samme år trykket avisa Daily Mirror bilder av en kokainsniffende Kate i Dohertys musikkstudio. Modellen slapp likevel tiltale.

Under et opphold på avrusningsklinikk i 2007 skrev han følgende om Moss i sin dagbok:

- Jeg blir dårlig av dette, men jeg må komme meg gjennom det. Jeg elsker den jenta dypt og inderlig. Er det kanskje ikke derfor jeg er her på dette h** stedet?

Avlyst i Norge  Den britiske musikeren har et rykte på seg for å være relativt utilregnelig, også i musikalsk sammenheng. Han har avlyst og utsatt gjentatte konserter i Norge, senest en konsert på Rockefeller i 2009.

I 2005 måtte han utsette konserten sin på Øyafestivalen fordi han ble stoppet i tollen på Gardemoen.