Petter «Uteligger» Nyquist:

Petter Nyquist lærer dattera (4) om nestekjærlighet: «Det er soveposer til de på gata»

TV 2-profilen har ingen planer om å stoppe innsatsen. 

ENGASJERT PAPPA: Serieskaper Petter Nyquist vil lære barna sine om viktigheten av medmenneskelighet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ENGASJERT PAPPA: Serieskaper Petter Nyquist vil lære barna sine om viktigheten av medmenneskelighet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Dagbladet): Programleder Petter Nyquist (38) har siden han først dukket opp på skjermen i 2015 blitt en folkekjær skikkelse i Norge.

Hans innsats for rusmisbrukere i Oslo har blitt lagt merke til av flere, spesielt fordi det er godt dokumentert i flere populære TV 2-serier.

I helga er han aktuell med dokumentaren «Petter Uteligger: Kjell Gunnars drøm», der han tar med seg rusmisbruker Kjell Gunnar Holtnes på reise til Sør-Afrika. Den 6. mars er Nyquist også å se på skjermen, i første episode av serien «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp».

Torsdag denne uka var Nyquist gjest på «Senkveld» i Nydalen i Oslo. Etter innspilling fortalte han Dagbladet om hvorfor han holder på med dette, og hvorfor det er viktig for ham å fronte saken.

- Jeg brenner og ånder for det her. Det har blitt en livsstil. Jeg er ansatt, og får jo betalt for det, men jeg bruker enormt mye av tida mi på det her. Jeg har startet en stiftelse som handler om å skape lyspunkter for dem på gata, blant annet, sier han.

- Vi må slutte å dømme folk

38-åringen forteller at han tror på at det er bedre å gjøre noe, enn ingenting. Og det er ikke alltid så mye som skal til, før man gjør dagen bedre for noen som sliter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer