Petter «Uteligger» Nyquist:

Petter Nyquist lærer dattera (4) om nestekjærlighet: «Det er soveposer til de på gata»

TV 2-profilen har ingen planer om å stoppe innsatsen. 

ENGASJERT PAPPA: Serieskaper Petter Nyquist vil lære barna sine om viktigheten av medmenneskelighet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ENGASJERT PAPPA: Serieskaper Petter Nyquist vil lære barna sine om viktigheten av medmenneskelighet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Dagbladet): Programleder Petter Nyquist (38) har siden han først dukket opp på skjermen i 2015 blitt en folkekjær skikkelse i Norge.

Hans innsats for rusmisbrukere i Oslo har blitt lagt merke til av flere, spesielt fordi det er godt dokumentert i flere populære TV 2-serier.

I helga er han aktuell med dokumentaren «Petter Uteligger: Kjell Gunnars drøm», der han tar med seg rusmisbruker Kjell Gunnar Holtnes på reise til Sør-Afrika. Den 6. mars er Nyquist også å se på skjermen, i første episode av serien «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp».

BRUKER NATUREN: Petter Nyquist tar med seg en gjeng med rusavhengige mennesker han har møtt på gata på en reise til Nordkapp. Målet med turen er å inspirere til forandring. Video: TV2. Vis mer Vis mer

Torsdag denne uka var Nyquist gjest på «Senkveld» i Nydalen i Oslo. Etter innspilling fortalte han Dagbladet om hvorfor han holder på med dette, og hvorfor det er viktig for ham å fronte saken.

- Jeg brenner og ånder for det her. Det har blitt en livsstil. Jeg er ansatt, og får jo betalt for det, men jeg bruker enormt mye av tida mi på det her. Jeg har startet en stiftelse som handler om å skape lyspunkter for dem på gata, blant annet, sier han.

- Vi må slutte å dømme folk

38-åringen forteller at han tror på at det er bedre å gjøre noe, enn ingenting. Og det er ikke alltid så mye som skal til, før man gjør dagen bedre for noen som sliter.

- Jeg kan ikke hjelpe og redde alle, men jeg kan være med å bidra litt. Jeg kan kanskje få en dårlig dag til å bli en god dag for noen.

- Det er jo det jeg ønsker, at folk skal få øynene opp og innse at vi må slutte å dømme hverandre. Vi har behov for et mer inkluderende samfunn, sier Nyquist engasjert.

Første sesong av «Petter Uteligger» ble sett av over 700 000 nordmenn, og vekket store følelser hos folket. Nyquist forlot familien sin til fordel for å leve som en uteligger i 52 dager, noe som ga ham innsikt i hvordan rusmisbrukere og andre på gata har det i Norge.

Dette vant han Gullruten for i fjor, med pris for årets beste dokumentarserie og publikumsprisen.

Lærer barna medmenneskelighet

Selv barna til Petter Nyquist og samboeren Mari Jagmann lærer om viktigheten av å se andre mennesker.

- Jeg drar jo hele familien inn i dette. Et eksempel på det finner vi allerede denne uka, sier han og fortsetter:

- Jeg fikk tre pappesker fra Helsport, fordi jeg har en ekspedisjonsbakgrunn. Så spør de om jeg vil ha noen soveposer, og det takker jeg jo selvfølgelig ikke nei til. Det første Ingrid, dattera mi på fire og et halvt, sier da, er: «Hva er det, pappa?». Så svarer jeg at, jo, «det er soveposer til de på gata».

- Da dama mi kom hjem litt seinere spurte hun hva som var i eskene. Da tok Ingrid ordet og fortalte at, joda, det var soveposer til de på gata. Det sier litt om hvor enkelt det er å videreføre gode verdier, påpeker Nyquist.

Programlederen og serieskaperen ble tobarnsfar i august 2016, da sønnen Marius (7 mnd.) kom til verden.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer