Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Petter Stordalen:
- Gunhild kommer ikke til å få et veldig langt liv

Snakker åpenhjertig om konas sykdom i svensk avis. 

KONAS TØFFE KAMP: Petter Stordalen åpner på nytt opp om Gunhild Stordalens tøffe sykdom i et stort intervju med Gøteborgs-Posten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONAS TØFFE KAMP: Petter Stordalen åpner på nytt opp om Gunhild Stordalens tøffe sykdom i et stort intervju med Gøteborgs-Posten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høsten 2014 fikk Gunhild Stordalen som kjent diagnosen diffus kutan systemisk sklerose. Det er en aggressiv, revmatisk sykdom med potensielt dødelig utfall.

Siden den gang har 37-åringen gått gjennom to tøffe runder med cellegift- og stamcellestøttebehandling, og holder sykdommen i sjakk, så godt det lar seg gjøre.

Da Dagbladet snakket med henne i New York forrige måned, i forbindelse med et EAT-arrangement, miljøstiftelsen hun selv har bygget opp, var Stordalen ordknapp om sykdomssituasjonen.

Sterke ord

I et ferskt intervju med svenske Göteborgs-Posten deler ektemannen, Petter Stordalen, nye tanker om konas sykdom.

Han forklarer at de tidligere stamcelletransplantasjonene har gått bra, men legger vekt på at behandlingene er eksperimentelle. Dermed er det umulig å vite når eller om kona vil bli frisk.

- Usikkerheten er stor, og dette er den siste sjansen vi har. Vi vet at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv, men at hun kommer til å få et spennende og godt liv.

- Vi vet bare ikke hvor lang tid vi har, sier Stordalen til den svenske avisa.

- Ikke redd for å dø

Gunhild Stordalen ble rammet av et tilbakefall i mars.

- Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et intervju med God Morgen Norge.

37-åringen har seinere vært åpen om sykdommen flere ganger, blant annet da hun ledet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i juni.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sa Stordalen til svenske P1 om behandlinga ved Universitetssykehuset i Utrecht i Nederland.

Videre i radioprogrammet forteller Eat-grunnleggeren at hun ikke lenger er redd for å dø. Samtidig var 37-åringen tydelig på at hun er sulten på livet som aldri før.

Stordalens siste ord i «Sommar i P1» lyder nemlig som følger:

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve.

SEMINAR I OSLO: Initiativtaker for EAT, Gunhild Stordalen, fortalte hva de skal gjøre i det store samarbeidsprosjektet mellom EAT, NFF og Bama. Video: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!