Petter «Uteligger» Nyquist:

«Petter Uteligger» om omsorgen vi viser i jula: - Når julaften er over, er alle glemt

For fjerde år på rad feirer «Petter Uteligger» jula med de hjemløse.

FEIRER JUL MED DE HJEMLØSE: Selv om det har blitt fire år siden Petter Nyquist selv forsøkte å bo på gata, har han tilbragt hver julekveld siden på Folkets hus. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FEIRER JUL MED DE HJEMLØSE: Selv om det har blitt fire år siden Petter Nyquist selv forsøkte å bo på gata, har han tilbragt hver julekveld siden på Folkets hus. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg har nok det samme forholdet til jul som folk flest har, forteller Petter Nyquist (39) til Dagbladet.

Akkurat dét er nok et utsagn mange nordmenn vil stusse over. Hver eneste julekveld siden 2013, når gavene er åpnet, julematen fortært, og barna er i seng, rusler nemlig Nyquist ned gjennom stille gater i Oslo sentrum for å tilbringe julekvelden på «Folkets Hus».

Han er ikke akkurat tradisjonsbunden, mannen som bergtok Norge med fortellingen fra livet på gata i dokumentarserien «Petter Uteligger». Én jul har han også feiret nærmest mutters alene i et telt i Antarktis. Likevel er det noe annerledes med det som nå, fjerde året på råd, med rette kan sies å ha blitt Nyquists nye juletradisjon.

- Det er klart forholdet mitt til jul har blitt endret etter å ha tilbrakt en jul på gata, forklarer Nyquist til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer