­

Pink vil oppdra barna sine kjønnsnøytralt: - Bidrar til mer likestilling og frihet

Popstjerna prøver å unngå merkelapper i barneoppdragelsen.

IKKE OPPTATT AV BÅSER: Popstjerna Pink har en datter (midten) og en sønn med ektemannen Carey Hart (t.h.). I et nytt intervju gir hun uttrykk for at hun vil at barna skal slippe å forholde seg til tradisjonelle kjønnsroller. Foto: Rob Latour/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
IKKE OPPTATT AV BÅSER: Popstjerna Pink har en datter (midten) og en sønn med ektemannen Carey Hart (t.h.). I et nytt intervju gir hun uttrykk for at hun vil at barna skal slippe å forholde seg til tradisjonelle kjønnsroller. Foto: Rob Latour/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske artisten Alecia Beth Moore (38), bedre kjent som Pink, er ikke redd for å gå mot strømmen.

I den glossy popbransjen har hun skilt seg ut med en tøff og «gutteaktig» stil, og i et intervju med avisa Sunday People sier Pink at hun er opptatt av at barna hennes ikke skal føle seg begrenset av tradisjonelle kjønnsroller.

Popstjerna er mor til dattera Willow (6) og sønnen Jameson (11 mnd.), som hun har med ektemannen Carey Hart (42).

- Vi er en «mindre merkelapper»-husholdning. Forrige uke fortalte Willow meg at hun skal gifte seg med en afrikansk kvinne. Jeg svarte sånn: «Supert, kan du lære meg hvordan man lager afrikansk mat?». Og hun sa: «Selvsagt, mamma, og vi skal bo hos dere mens huset vårt blir klart», sier hun, ifølge Mirror.

- Fantastisk med kjønnsnøytrale toaletter

I intervjuet forteller 38-åringen også at hun støtter et fokus på kjønnsnøytralitet i skoler og barnehager, og kommer med følgende eksempel:

- Jeg var på en skole, og på toalettet utenfor barnehagen sto det «kjønnsnøytralt - hvem som helst», og det var en tegning av mange forskjellige figurer. Jeg tok et bilde av det og skrev «framgang». Jeg syntes det var fantastisk. Jeg elsker at barn snakker om dette, sier Moore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer