Pirelli-kalenderen 2017:

Pirelli-kalenderen var kjent for glossy supermodeller. Det har Uma Thurman (46) og Helen Mirren (71) gjort noe med

- Dette er en feministisk erklæring, sier «Kill Bill»-stjerna om Peter Lindberghs banebrytende kalender.

VISER «ekte» kvinner: En usminket og uretusjert Uma Thurman er blant de berømte kvinnene som er med i Peter Lindberghs nye kalender for dekkprodusenten Pirelli. Video: Peter Lindbergh / EPA / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Når man hører uttrykket «Pirelli Calendar», går tankene fort til supermodeller og unge Hollywood-stjerner som poserer lettkledde - eller nakne - foran kamera.

De par siste åra har fotografene bak den legendariske Pirelli-kalenderen, som første gang ble utgitt i 1964, imidlertid gått en litt annen vei.

Til 2016-utgaven valgte stjernefotograf Annie Leibovitz (67) å bruke modeller som inntil da var uvanlig kost i kalenderen, deriblant komikeren Amy Schumer (35) og tennisesset Serena Williams (35).

Nå har den ikoniske fotografen Peter Lindbergh (72) tatt det hele ett hakk videre, mener Vogue. I 2017-utgaven av kalenderen har Lindbergh valgt å ikke retusjere et eneste bilde.

- En feministisk erklæring

Filmstjerna Uma Thurman (46) er blant modellene i den nye kalenderen, og «Kill Bill»-skuespilleren hyller Lindberghs prosjekt.

I anledning Pirelli-kalenderens offentliggjøring denne uka, gjengir Vanity Fair et intervju med Thurman og Lindbergh fra en lanseringsfest tidligere i høst. Der sier Thurman at den nyeste utgaven av kalenderen skiller seg tydelig fra tidligere utgaver:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer