Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kaia Gerber:

- Pleide ikke å se likheten

Cindy Crawfords datter, Kaia Gerber, erkjenner at hun med åra likner mer og mer på mora.

MOR OG DATTER: De siste åra har flere påpekt den slående likheten mellom Cindy Crawford og dattera Kaia Gerber. Overfor Vogue erkjenner sistnevnte at også hun til tider sliter å se forskjell på seg selv og mora. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: De siste åra har flere påpekt den slående likheten mellom Cindy Crawford og dattera Kaia Gerber. Overfor Vogue erkjenner sistnevnte at også hun til tider sliter å se forskjell på seg selv og mora. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kaia Gerber (18) har de siste åra gjort stor suksess som modell, både på catwalken, i reklamekampanjer og på diverse magasinforsider. Med det har hun fulgt fotsporene til sin berømte mor, Cindy Crawford (53).

At Crawford og Gerber er mor og datter, er det liten tvil om. Det er ikke til å stikke under stol at de to likner på hverandre, noe flere har bitt seg merke i - inkludert 18-åringen selv.

Helt siden kjendisdattera entret modellbransjen for noen år tilbake, har det blitt påpekt hvor mye hun likner på Crawford. I et essay skrevet for oktoberutgaven av Vogue, deler Gerber sine tanker rundt dette.

- Pleide ikke å se det

18-åringen forteller blant annet at hun og mora likner på hverandre på flere måter - ikke bare i utseendet.

- Fra dag én, ble folk i industrien satt ut av likheten min til mamma. Jo eldre jeg blir, jo oftere skjer det, og det er ikke bare en visuell greie. Det er alt fra faktene våre til stemmene våre, forteller modellen.

Videre avslører hun at også hun har begynt å legge merke til likheten.

MODELLER: Det er ingen tvil om at Gerber er dattera til Crawford. Her er de to avbildet på catwalken i henholdsvis 2019 og 1992. Foto: NTB Scanpix
MODELLER: Det er ingen tvil om at Gerber er dattera til Crawford. Her er de to avbildet på catwalken i henholdsvis 2019 og 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg pleide ikke se det i det hele tatt, men nå ser jeg på et bilde og må ta et sekund for å finne ut hvem av oss det er. Men det er det største komplimentet når noen sier at jeg er som mamma. Utover skjønnheten og det åpenbare, har hun alltid vært helten og rollemodellen min på grunn av måten hun behandler folk på og måten hun ser verden på. Det er jeg veldig takknemlig for, sier hun.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Med andre ord er det kanskje ikke så rart at folk synes de to likner, når selv ikke dattera selv ser forskjell. Gerber har imidlertid et tips når det kommer til hva som skiller dem fra hverandre.

FØFLEKK: Hvis man er i tvil om man ser et bilde av Gerber eller Crawfords, er det bare å se etter Crawfords føflekk. Foto: NTB Scanpix
FØFLEKK: Hvis man er i tvil om man ser et bilde av Gerber eller Crawfords, er det bare å se etter Crawfords føflekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mamma er hun med føflekken.

Støtter datteras drøm

Crawford har åpenbart vært til stor inspirasjon for Gerber, som i et intervju med The Thick i 2015 sa at moras erfaring som modell har gjort henne mer selvsikker i møtet med motebransjen. Crawford selv uttalte at hun ville hjelpe dattera i bransjen.

- Hvis det å være modell er noe du liker og vil fortsette med, kan jeg gi deg veiledning og hjelpe deg med å ta gode valg. Men vi vil også bevare barndommen din og la deg være 14 år når du er 14 år. Det er ingen hast, fortalte supermodellen den gang.

Crawford har dattera Kaia og sønnen Presley (20) med ektemannen gjennom 21 år, Rande Gerber (57).

STJERNEFAMILIE: Cindy Crawford og ektemannen har dattera Kaia og sønnen Presley sammen. Begge barna har gått i moras fotspor. Foto: NTB Scanpix
STJERNEFAMILIE: Cindy Crawford og ektemannen har dattera Kaia og sønnen Presley sammen. Begge barna har gått i moras fotspor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også Presley er modell, og er signert med modellbyrået IMG Models. Men livet som modell er ikke bare glam og luksus, selv om det til tider kan se slik ut for oss utenforstående. Kaia Gerber har tidligere uttalt at hun ikke har særlig tid til overs utenom jobb.

Blant annet har kjærlighetslivet til 18-åringen måttet vike på grunn av det.

Ikke tid til kjæreste

- Når jeg jobber har jeg ikke energien til å flørte med noen. Jeg beklager, men jeg orker bare ikke, sa Gerber i et intervju med Vogue i september.

Hun la likevel ikke skjul på at hun håper at kjærligheten vil dukke opp for henne også, og påpekte at hun har troen på ekte, evig kjærlighet.

- I tillegg har jeg backgammon hjemme, og det er alt ei jente trenger. Når jeg er hjemme lever jeg som en 70 år gammel dame, la Gerber til.

Det var i september 2017 at Cindy Crawfords datter debuterte på catwalken, bare 16 år gammel. Under New York Fashion Week gikk hun under Calvin Klein-visningen.

DEBUT: Kaia Gerber på catwalken i 2017. Foto: NTB Scanpix
DEBUT: Kaia Gerber på catwalken i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I gule satengbukser og en svart og hvit skjorte over en blå genser, mottok da 16 år gamle Gerber lovord for sin debut, ifølge New York Post.

Kjendisdattera signerte sin første modellkontrakt i hos IMG Models som 13-åring, tre år tidligere enn hva mora hennes gjorde. Crawford signerte sin kontrakt som 16-åring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media