Plumbo-knockout før MGP-finalen

Ingen andre finalelåter er like mye spilt som «Ola Nordmann».

(Dagbladet): Hver dag fram mot lørdagens MGP-finale vil Dagbladet i samarbeid med streamingtjenesten Spotify presentere unik statistikk om hvilke finalelåter som til en hver tid er mest populære - og blant hvem.

Dermed kan du daglig sjekke hvilken låt som er mest populær i din aldersgruppe eller by.

Etter at ni av 10 finaleartister er klare, peker Plumbo seg allerede ut som en soleklar favoritt blant Spotifys lyttere. Det siste døgnet står «Ola Nordmann» for hele 85 prosent av alle de spilte finalelåtene.

- Får gåsehud Plumbo-trommeslager Hasse Rønningen blir nesten målløs når han får høre de overlegne tallene.

- Jeg får gåsehud. Dette var jeg ikke klar over. Fløytespiller Glenn og jeg sitter her sammen og prater, og synes dette var utrolig hyggelig, sier Rønningen til Dagbladet.

OVERLEGNE: Ingen av MGP-finalistene kan måle seg med Plumbos popularitet. Det viser statistikk fra streamingstjenesten Spotify. 
Foto: Håkon Eikesdal
OVERLEGNE: Ingen av MGP-finalistene kan måle seg med Plumbos popularitet. Det viser statistikk fra streamingstjenesten Spotify. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Han har selv ikke noe godt svar på hvorfor «Ola Nordmann» har truffet så godt i det norske folk.

- Hadde jeg visst det, ville jeg vært millionær. Men allerede første gang jeg hørte den, kjente jeg at den sitter i øret. Jeg har forstått at det gjelder uavhengig av alder. Både mora mi og dattera mi på fire liker den, sier han.

«Ola Nordmann» er den mest populære låta blant begge kjønn og i alle aldersgrupper, viser statistikken fra Spotify. Tommy Fredvang og Nora Foss Al-Jabri er de to artistene bak som blir mest spilt av Spotifys brukere.

- Plumbo til Baku Dagbladets MGP-kommentator, Anders Grønneberg, tror tallene tyder på at Plumbo skal representere Norge i Baku i mai.

- Dette er en veldig tydelig indikasjon på at Ola Dunk går for «Ola Nordmann». Og det er egentlig helt greit, sier Grønneberg.

Etter to begredelige MGP-år for Norge, tror han ikke Plumbo kan gjenreise Norges MGP-ære.

- De kommer ikke til å bli forstått. Det er ikke outrert nok, Wig Wam eller de finske rockerne i Lordi, sier han.

- Ikke favoritt Rønningen vil likevel ikke utrope Plumbo til storfavoritter basert på Spotify-statistikken.

- Jeg tror MGP handler om hva vi presterer der og da. Folk stemmer nok med hjertet, ut ifra hvordan folk opptrer på tv og hvem som gjør det bra.

I morgen begynner bandet tv-prøvene i Oslo. Rønningen sier stemningen i Plumbo-leiren er god.

UNGDOMSPOP: Tommy Fredvang er spesielt populær blant lyttere under 16 år. 
Foto: Håkon Eikesdal
UNGDOMSPOP: Tommy Fredvang er spesielt populær blant lyttere under 16 år. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Den har alltid vært fin, og den er helt konge nå også.

KVINNEFAVORITT: Nora Foss Al-Jabri har flere kvinnelige enn mannlige lyttere. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KVINNEFAVORITT: Nora Foss Al-Jabri har flere kvinnelige enn mannlige lyttere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer