Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Plus size-modell ut mot forside-refs: - Jeg er ikke tynnere

Ashley Graham måtte avvise bildefiksing.

SLÅR TILBAKE: Plus size-modellen Ashley Graham så seg nødt til å avvise påstander om at hun er gjort tynnere på et magasincover. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Plus size-modellen Ashley Graham så seg nødt til å avvise påstander om at hun er gjort tynnere på et magasincover. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Internettet er ugreit i blant. Som da mannebladet Maxim ble beskyldt for å ha gjort månedens forsidepike, plus size-modellen Ashley Graham (28), tynnere enn det hun faktisk er.

Helt siden modellen offentliggjorde coveret på sosiale medier tidligere i uka, har kritikken haglet.

Medier som Washington Post, E! og Mashable skriver om hvordan fansen mener det er «synd at Graham er gjort tynnere» og at «bildet har gjennomgått altfor mye Photoshop».

Klar beskjed Oppstyret har gjort at coverpiken selv har sett seg nødt til å kommentere påstandene.

Og hun har en ganske tydelig beskjed til kritikerne:

- Jeg er ikke gjort tynnere på coveret, og Gilles Bensimon (fotografen, journ.anm) har gjort en fantastisk jobb for å forevige min ekte figur, uttaler hun i en pressemelding, ifølge Just Jared.

Graham benytter samtidig anledningen til å oppfordre mote- og magasinbransjen om å bli flinkere til å benytte seg av formfulle modeller.

- Jeg er så stolt over å være den første formfulle kvinnen som pryder Maxim. La oss fortsette i den retningen, så vi kan feire vakre kropper i alle former og størrelser, sier hun.

Ny uke, nytt «bildejuks»? Ashley Graham er langt fra den første kjendisen som har blitt beskyldt for bildejuks.

I fjor fikk Lindsay Lohan gjennomgå, da veggen bak henne «bølget» seg rundt rumpa.

Superstjerna Beyoncé fikk ikke mindre oppmerksomhet, da trappetrinnene bak henne plutselig var skeive.

Og da Kate Winslet var å se på forsida av Vogue, var det mange som reagerte på det ugjenkjennelige resultatet.

Artisten Cher valgte som så mange andre å ha retusjerte bilder på platecoveret, men ønsket samtidig å dele den uretusjerte versjonen av bildet med sine fans.

BILDEBRÅK: Det var dette coveret som fikk fansen til å se rødt. Foto: Faksimile av Maxim Magazine
BILDEBRÅK: Det var dette coveret som fikk fansen til å se rødt. Foto: Faksimile av Maxim Magazine Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling