Ashley Graham:

«Plus size»-supermodellen (28) hylles for sine former: - Et forbilde for mange

Ashley Graham får skryt fra norske moteeksperter.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (28) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Modellen Ashley Graham (28) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 28-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller.

Hun er likevel ikke helt som de andre. Graham går nemlig under begrepet «plus size», som vil si at hun er større enn en tradisjonell modell. Hun er størrelse 16 i USA, som vil si at størrelsen hennes er rundt 48 i europeisk forståelse.

Nå får hun skryt fra norske eksperter.

- Et forbilde

I september viste modellen fram sin egen undertøyskolleksjon under New York Fashion Week. Hun gikk selv ned catwalken, og kolleksjonen ble i etterkant omtalt som en «visning av kropps-positivitet», ifølge Aol.

I våres var hun også den første «plus size» modellen noen sinne til å pryde Sports Illustrated sin badetøy-utgave.

Moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir (30) hyller Graham, og tror dette er fortsettelsen på et etterlengtet paradigmeskifte innenfor industrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer