Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gordon Ramsay:

Plutselig ba hobbykokker om Gordon Ramsays mening på Twitter. Det skulle de ikke ha gjort

- Det er meningen at du skal steke kyllingen. Ikke ta den til krematoriet.

HARDNAKKET: Mesterkokk og tv-profil Gordon Ramsay (50) har de siste dagene skapt overskrifter for det som tilsynelatende er en av hans nye hobbyer, nemlig å slakte hobbykokkers mat på Twitter. Foto: NTB Scanpix
HARDNAKKET: Mesterkokk og tv-profil Gordon Ramsay (50) har de siste dagene skapt overskrifter for det som tilsynelatende er en av hans nye hobbyer, nemlig å slakte hobbykokkers mat på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gordon Ramsay (50) har gjennom tv-serier som «Hell's Kitchen» og «Gordon Ramsay rydder opp» gjort seg kjent som både mesterkokk og notorisk hissigpropp.

I en årrekke har man sett ham svinge slakterkniven, bannet, ropt og gjort sitt i håp om at restauranter han har besøkt ville få en oppsving.

En kunne kanskje anta at de fleste, så langt det lar seg gjøre, vil forsøke å unngå å havne i skuddilden til den kontroversielle tv-kokken.

TVANGSFORING: Kjendis-kokk Gordon Ramsay har en rekke luksusrestauranter og Ernest Soulard er en av hans leverandører av luksusingrediensen gåselever (foie gras). Organisasjonen Viva! besøkte en av gårdene til Soulard. Dette er det de fant. Vis mer

Skaper latterbrøl

Nå har imidlertid hobbykokker verden over begynt å sende Ramsay bilder av sine egne kulinariske kreasjoner på Twitter, i håp om at tv-profilen vil komme med sin ærlige dom av de ulike matprestasjonene.

Selv om det så langt ikke har endt godt for nærmest noen av dem, har Ramsays kommentarer til gjengjeld skapt latterbrøl og vakt oppsikt i de tusen hjem.

Da en kvinne spurte om tilbakemelding på en middagstallerken med biff og potetmos, svarer Ramsay følgende: «Det ser ut som om det ble laget for en stund siden ... i 1993?».

- Forbli sulten

Også da en kvinne ber om dommen over en stekt kylling, smeller følgende kommentar fra Ramsay: «Det er meningen at du skal steke kyllingen. Ikke ta den til krematoriet».

Foruten dette sammenlikner Ramsay også andre matretter med blant annet oppkast, plast og gulvtepper.

En rekke personer har også sendt inn bilder av mat fra skolekantina, som definitivt ikke går ubemerket hen hos mesterkokken. Her går 50-åringen så langt i sin kritikk at han ofte oppfordrer innsender til å «forbli sulten», da maten regelrett ser «motbydelig ut».

Kommentarene har så langt fått massiv oppmerksomhet, med flere tusen liker-klikk. Hvorvidt Ramsay vil fortsette å bedømme hobbykokkers mat framover, gjenstår imidlertid å se.

Se noen utdrag av anmeldelsene her:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media