Justin Bieber til Oslo:

Politiet drar til Berlin for å se hvordan Bieber-fans oppfører seg: - Dette gjør vi ikke ofte

Vil være best mulig forberedt.

UNGPIKEIDOL: Kanadiske Justin Bieber har smeltet mange pikehjerter. 23. og 24. september gjester han Telenor Arena. Her fra konserten på operataket i 2012. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNGPIKEIDOL: Kanadiske Justin Bieber har smeltet mange pikehjerter. 23. og 24. september gjester han Telenor Arena. Her fra konserten på operataket i 2012. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justin Bieber er nå ute på verdensturne, og 23. og 24. september gjester han Telenor Arena på Fornebu.

For å sørge for at alt skal gå knirkefritt, er Oslo politidistrikt nå på plass i Berlin, hvor ungpikeidolet holder konsert onsdag kveld. Her skal de diskutere alle detaljer med Biebers sikkerhetsansvarlige og turneansvarlige.

- Dette gjør oss bedre forberedt. Når Justin Bieber holder konsert krever det mer planlegging enn normalt. Det kan være utfordrende hvis det kommer veldig mange uerfarne konsertpublikummere, som også er unge, sier Tomm Berger, innsatsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Trenger veiledning

Berger legger til at det er forskjell på folk som er vant til å gå på konsert og vant til å stå lenge i kø, og de som ikke er det.

- Da han hadde konsert i Telenor Arena sist klarte vi å løse dette, så det ble ingen problemer, men når det er et ungt og uerfarent publikum trengs det mye mer veiledning fra arenaens og sikkerhetspersonalets side, sier Berger.

Forrige gang den kanadiske stjernen holdt konsert i Norge, endte det med tårer for fansen, da Bieber stormet ut av konsertlokalet Chateau Neuf i Oslo, etter å kun ha spilt én låt. I ettertid ble alle som var blant publikum under konserten, lovet billetter til neste helgs konsert i Telenor Arena.

Her stormer Justin Bieber av scenen i Oslo

Under oppholdet i Berlin vil politiet blant annet se på hvilken aldersgruppe som nå fyller opp plassene under Biebers konsert, og hvordan publikummerne oppfører seg.

- Nå kan vi ikke sammenlikne den tyske og norske fansen, men vi ser hvordan arrangementet går og hvordan logistikken flyter. Nå har artisten blitt litt eldre og det er mulig at publikummet han tiltrekker også er litt eldre, sier Berger.

SAMLET SEG: Horder med unge fans samlet seg ved Den norske opera og ventet på popstjernen Justin Bieber i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SAMLET SEG: Horder med unge fans samlet seg ved Den norske opera og ventet på popstjernen Justin Bieber i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ikke vanlig

Henrik Kvistmoen, leder for operativ seksjon ved Asker og Bærum politistasjon, forteller at dette ikke er noe politiet pleier å gjøre i forberedelse av store konserter.

- Vi gjør ikke dette ofte. Det er spesielt ved artister som tiltrekker seg et uerfarent publikum, og dette er ungt i tillegg. Det er ungdom som er alene på konsert, kanskje for første gang. Da er det viktig å være best mulig forberedt, sier Kvistmoen.

Under oppholdet i Berlin vil politiet diskutere med Justin Biebers turneansvarlige og komme frem til hvordan ting skal legges til rette.

- Vi er opptatt av hva slags rutiner de har når det gjelder å ta vare på publikummet sitt, og om det er noe vi bør være spesielt oppmerksom på, sier Kvistmoen.

Ber publikummerne huske å spise

Han mener det er viktig å gi unge jenter og gutter råd om hvilke ting de bør tenke på, slik at konsertopplevelsen blir best mulig.

- Mange unge som ikke er vant til å gå på konsert, vet ikke hva du utsetter kroppen for ved å stå opp tidlig, spise dårlig og være på et sted med mye trengsel. Det kan bli en lang dag i kø, så husk å spise på forhånd og få i deg nok drikke, sier han, og fortsetter:

- Det er sikkert stas å stå fremst, men om det er mange som presser på deg bakfra er det ikke så gøy likevel.

Kvistmoen vil ikke gå ut med antallet politifolk som er stasjonert på og rundt Telenor Arena på konsertdagen, men forsikrer at de er godt bemannet.

- Vi skal bidra til at det blir så bra som mulig, og at det foregår i trygge og ordnede forhold, sier han.

Timene som snudde norgesbesøket fra suksess til skandale
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer