Sophie Elise Isachsen:

Politiet gjenopptar Sophie Elise-saken: - Har bevisene på min side

Bloggeren håper hun blir hørt denne gangen.

KJEMPER: Sophie Elise Isachsen opplevde at rettsvesenet ikke tok henne seriøst da saken hennes ble henlagt. Nå har de, til Isachsens store overraskelse, valgt å gjenoppta saken. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
KJEMPER: Sophie Elise Isachsen opplevde at rettsvesenet ikke tok henne seriøst da saken hennes ble henlagt. Nå har de, til Isachsens store overraskelse, valgt å gjenoppta saken. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I september ble det kjent at politiet hadde henlagt toppblogger Sophie Elise Isachsens (22) anmeldelse av en rekke trusler og spredning av private bilder. Hun hadde anmeldt en gruppe brukere på Facebook for dette, men politiet valgte å henlegge anmeldelsen på grunnlag av bevisets stilling.

Flere reagerte på henleggelsen. Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten stilte blant annet spørsmål ved hva man gjør når man ikke blir hørt av rettsvesenet. Jurist Helene Lauvås mente henleggelsen var «umulig å forstå».

Isachsen og hennes advokat Per Andreas Bjørgan sendte inn en klage på henleggelsen, og har nå fått saken gjenopptatt. Det bekrefter begge parter overfor Dagbladet.

- Skikkelig overrasket

- Vi mente og begrunnet hvorfor vi mente dette var en sak som politiet burde se videre på, og er fornøyde med at statsadvokaten har gitt oss medhold i det, sier Bjørgan.

Hovedpersonen selv er også veldig fornøyd. Isachsen, som i mange år har drevet en av landets største blogger, forteller at hun ble henrykt av å få beskjeden.

- Jeg ble så glad! Skikkelig overrasket, for jeg hadde på en måte innstilt meg på nederlag etter at jeg gang på gang ble møtt med motgang når jeg var så sikker på å få hjelp, forteller hun til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer