Prinsesse Diana:

Politiet kobles inn

Skal undersøke innholdet i rapporten om metodene som ble brukt for å få i stand intervjuet med Diana i 1995.

OMSTRIDT: BBC beklaget torsdag for Martin Bashirs Panorama-intervju med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / NTB
OMSTRIDT: BBC beklaget torsdag for Martin Bashirs Panorama-intervju med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Metropolitan Police kobles inn i saken om BBC-journalisten Martin Bashirs intervju med prinsesse Diana i 1995.

Ifølge LBC News skal politiet vurdere innholdet i rapporten som har gransket metodene som ble brukt for å få i stand intervjuet, for å finne ut om det er noen vesentlige nye bevis i saken.

Det skriver LBC News på Twitter.

Torsdag var BBCs gransking av det omstridte Panorama-intervjuet ferdig, og da kom det fram at Bashirs metoder brøt med kanalens retningslinjer.

Granskningen slo også fast at han opptrådte upassende, og BBC-direktør Tim Davie ga en uforbeholden unnskyldning på vegne av kanalen.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

Alvorlig brudd

Sky News skrev torsdag at rapporten konkluderte med at Bashir skal ha «lurt og overtalt» prinsesse Dianas bror for å få i stand intervjuet. Dette skal han ha gjort blant annet ved å legge fram falske kontoutskrifter, noe som er et alvorlig brudd på BBCs retningslinjer.

Intervjuet med prinsessa vekket stor oppsikt verden over og ble sett av over 20 millioner mennesker i Storbritannia.

Dianas bror Charles Spencer var den som først ønsket en gjennomgang av metodene som ble brukt for å få i stand intervjuet med søstera. Han har i mange år hevdet at Diana skal ha blitt lurt til å stille opp, blant annet ved å bruke de falske dokumentene.

Bashir sa selv i en uttalelse torsdag at han angrer på at han la fram de falske papirene:

«Dette er andre gang jeg fullt ut har samarbeidet om en gransking om ting som har skjedd for mer enn 25 år siden. Jeg beklaget den gang, og jeg gjør det igjen, etter at det har blitt kjent at jeg la fram bankpapirer. Det var en dum ting å gjøre, og det er en handling jeg angrer dypt på», uttalte han, ifølge Sky News.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Hardt ut

Seint torsdag gikk også prins William og prins Harry hardt ut mot BBC. Ifølge Sky News anklager brødrene kanalen for å ha bidratt til moras «frykt og paranoia».

William uttalte at Diana ble sviktet av både reporter Martin Bashir og BBC-sjefene, som han mener at «så den andre veien i stedet for å stille de vanskelige spørsmålene».

Lillebroren, prins Harry, har reagert enda sterkere etter at granskningen konkluderte med at Bashir brukte «bedragerske metoder» for å sikre seg intervjuet med Diana.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Vår mor var en utrolig kvinne som dedikerte livet sitt til å tjene samfunnet. Hun var motstandsdyktig, modig og utvilsomt ærlig. Ringvirkningene av en kultur av utnyttelse og uetisk praksis tok til slutt livet hennes, sa han, ifølge People.

Journalist Martin Bashir valgte tidligere denne uka å slutte i BBC, og har oppgitt at helsemessige forhold er årsaken til at han har valgt å si opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer