Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mannegruppa Ottar og Sophie Elise

Politiet rådet bloggeren til å slette innlegg etter Ottar-bråk: - Hun er redd

Hevder det handler om voldstrusler. 

REDD: Manageren til toppblogger Sophie Elise Isachsen opplyser at Isachsen vil anmelde flere medlemmer av Mannegruppa Ottar for grov hets og sjikanering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REDD: Manageren til toppblogger Sophie Elise Isachsen opplyser at Isachsen vil anmelde flere medlemmer av Mannegruppa Ottar for grov hets og sjikanering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannegruppa Ottar. Sophie Elise. Barnekreftforeningen. Tre vidt forskjellige aktører med hvert sitt formål, som i utgangspunktet ikke har noe med hverandre å gjøre.

For å ta førstnevnte: Mannegruppa Ottar har de siste dagene fått betydelig negativ omtale på grunn av hets mot unge jenter.

For å gjøre noe med det, tok gruppa initiativ til å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Slettet blogginnlegg

Barnekreftforeningen takket pent nei, fordi de ikke ville assosieres med Mannegruppa Ottar. Senere samme ettermiddag, altså i går, publiserte Sophie Elise Isachsen et blogginnlegg der hun tar et kraftig oppgjør med Mannegruppa Ottar, og det hun mener er «nedsettende karakteristikker» om henne.

Samme dag, på nettsida til Barnekreftforeningens innsamlingsaksjon, hadde blant annet disse kommentarene tikket inn:

«Suck a dick, KGO og Sophie Elise!»

«Sophie Elise suger kanskje, men kreft suger hardere...»

Onsdag morgen var Isachsens blogginnlegg, der hun også nevnte disse kommentarene, fjernet. Hun har lagt ut et nytt innlegg, der hun forklarte hvorfor:

«Jeg skriver alltid et innlegg, publiserer det og så ser jeg meg sjeldent tilbake. Derfor ble jeg ganske overrassket da jeg i går fikk råd fra politiet om å ta siste innlegg ned (om mannegruppa ottar) for min egen sikkerhet...»

Vil anmelde

- Vi opplever at Mannegruppa Ottar har satt i gang en voldsom hatkampanje mot Sophie Elise, og har kontaktet politiet. Vi vil at dialogen skal foregå med rett instans, forteller Isachsens manager, Marthe Schei, til Dagbladet.

- Hva har skjedd?

- Sophie Elise har i en lengre periode opplevd grov hets, mye av seksuell karakter, fra enkelte medlemmer i gruppa. Dette begynte særlig etter hevnpornosaken i sommer.

- I et tidligere blogginnlegg har Sophie Elise «skrevet tilbake» til medlemmene, og bedt dem ta seg sammen. Etter det har alt eskalert, sier Schei.

- Trusler om vold

Ifølge manageren handler ytringene mot Isachsen blant annet om oppfordringer til fysisk handling - som trusler om vold.

- Det er viktig å understreke at denne saken ikke skal bli «Sophie Elise mot Mannegruppa Ottar», da flere jenter har opplevd liknende. Vi er i gang med å samle inn informasjon til en anmeldelse av flere medlemmer.

- Hvordan tar Sophie Elise dette?

- Hun synes det er kjempeubehagelig - en utrolig ekkel opplevelse. I tillegg er hun redd.

Dagbladet har vært i kontakt med Oslo politidistrikt, som sier at det ikke foreligger noen anmeldelse i saken.

Schei presiserer overfor Dagbladet at forholdet foreløpig ikke er anmeldt ettersom Isachsen befinner seg i utlandet.

Hetset kreftpasient

De siste dagene har Mannegruppa Ottar vært i hardt vær. Spesielt er det hetsen mot blogger og tidligere kreftpasient Ingrid Jackson (20) som har vært fokus.

«Ingrid Jackson ser ut som ei som har blitt voldtatt minst to ganger», lyder en av meldingene i Mannegruppa Ottar, ifølge VG. Gruppa hadde omlag 38 000 medlemmer, men har i skrivende stund sunket til i underkant av 27 200 - trolig grunnet mye negativ omtale.

Tidligere i dag ba ordføreren i Tinn kommune i Telemark, Bjørn Sverre Birkeland (Sp), kommunens innbyggere om å melde seg ut av Mannegruppa Ottar, som han mener har et «sterkt sjikanøse ytringer både overfor barn og kvinner».

«Om du er innbygger i Tinn kommune og medlem av denne gruppen, ber jeg deg sporenstriks melde deg ut», skriver han på Facebook.

Sophie Elise Isachsen er på ferie i utlandet, og har ikke anledning til å kommentere saken, opplyser manager Marte Schei. Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra daglig leder i Mannegruppa Ottar, Kay Erikssen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!