Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Politirapport avslører Michael Jacksons pillemisbruk

Tok ti angstdempende og avhengighetsskapende piller før han la seg, melder CNN.

XANAX-AVHENGIG: CNN kan melde om at Michael Jackson skal ha tatt rundt ti Xanax-piller hver natt for å sove. Pillene fungerer som en angst- og panikkdemper. (Foto: Stella Pictures)
XANAX-AVHENGIG: CNN kan melde om at Michael Jackson skal ha tatt rundt ti Xanax-piller hver natt for å sove. Pillene fungerer som en angst- og panikkdemper. (Foto: Stella Pictures) Vis mer

||| (Dagbladet.no): CNN har fått tak i et dokument fra Santa Barbara politidistrikt, der kan man lese konfidensielle avhør med to av Michael Jacksons tidligere livvakter, og hvordan de hjalp Jackson til å skaffe flere piller.

Jackson skal ha tatt mer enn ti piller av typen Xanax, eller Alprazolam som de heter i Norge, for å få sove hver natt.

Avhengig
Xanax er en reseptbelagt medisin som fungerer som en angstdemper, Xanax skal bare brukes i tilfeller dersom sykdommen er alvorlig eller invalidiserende.

Tar du Xanax bør behandlingslengden ikke overskride 8-12 uker, og maks tre ett milligramspiller daglig. Legemiddelet beskrives som svært avhengighetsskapende.

Michael Jackson skal ifølge CNN ha bedt sine ansatte om å skaffe resepter på Xanax i eget navn for så å gi det videre, og Jackson selv skal også ha besøkt opptil flere legekontoret i forskjellige stater for å skaffe pillene.

Politisjef i Los Angeles, William Bratton, sa torsdag at politiet har snakket med flere av legene som har behandlet Jackson opp gjennom årene, og de etterforsker spesielt artistens resepthistorie.

Selve obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, og før den tid er det umulig å avgjøre årsaken til Jacksons død 25. juni.

Sjokkert
CNNs medisinske korrespondent Sanjay Gupta, sier han er sjokkert over Jacksons Xanax-bruk.

- Blir man avhengig så utvikler man raskt en toleranse overfor disse medisinene, og da må du ta flere piller for å føle noe virkning. Uansett hvordan man tolker dette så er det en ekstremt høy dose av Xanax, selv med et visst toleransenivå. Dosen Jackson skal ha tatt er umenneskelig høy.

Dokumentene CNN har kommet over er fra 2004, i forbindelse med pågripelsen av Michael Jackson ble det gjort en hel rekke avhør av hans stab, det er fra disse samtalene CNN maler et bilde av en artist som også hadde et stort problem med pillemisbruk.

Staben hentet ut resepter
En sikkerhetsvakt kommeterte at Jackson gjorde det bedre nå, da han hadde gått ned fra 30 piller til ti piller om natta. Det kom også frem at flere i staben skaffet seg resepter på legemiddelet i sitt eget navn, slik at Jackson selv kunne benytte seg de.

En annen livvakt som ble avhørt samtidig støttet utsagnet og sa han også hadde hentet ut Xanax på resepter i andre folks navn.

En av vaktene som uttalte seg til politiet sa han sluttet i jobben sin etter at Jackson hadde «gått på tryne» på sitt hotellrom og skadet seg. Vakten fortalte at han ikke følte seg komfortabel med å hente ut resepter for stjernen og sa opp jobben.

Ifølge CNN skal også Janet Jackson ha satt i gang en intervensjon for å stanse sin brors misbruk.

Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media