Cody Simpson:

Popstjernas forvandling forbløffer

Ungpikeidolet satser på en helt ny karriere - som svømmer.

SVØMMING: Cody Simpson trener for fullt til å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB
SVØMMING: Cody Simpson trener for fullt til å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske Cody Simpson (24) er nok mest kjent som artist og ungpikeidol - i tillegg til å være ekskjæresten til popstjerna Miley Cyrus (28).

Mindre kjent er det nemlig at han driver med svømming, og nå tror flere at 24-åringen sikter mot OL i Paris i 2024, deriblant den australske svømmelegenden Grant Hackett (41).

Det røper han i den nye dokumentaren «The Head Above Water», ifølge News.com.au.

Hackett - som har flere OL-medaljer - er svært imponert over popstjernas utvikling den siste tida. Da Simpson returnerte til svømmebassenget i fjor, hadde han ikke svømt på hele ti år.

Nå har 24-åringen altså kastet gitaren for å heller følge drømmen om å en dag delta i verdens største sportsarrangement, OL.

GRÅTKVALT: Miley Cyrus filmet seg selv mens hun gråtkvalt snakket om presidentvalget som Donald Trump vant. Video: Twitter / Miley Cyrus via AP Vis mer

- Overveldende

Hackett innrømmer at han er forbløffet over Simpsons framgang. 41-åringen så Simpson som svømmer for første gang da han var barn, da han utmerket seg i en svømmeklubb i delstaten Queensland i Australia.

Nå er Hackett en av popstjernas fremste mentorer, og skal støtte ham på veien til OL i Paris i 2024.

- Jeg snakket med ham i begynnelsen av prosessen for å finne ut om han virkelig var engasjert, og denne fyren var 100 prosent seriøs, sier Hackett i dokumentaren, og fortsetter:

GODT TRENT: Grant Hackett er imponert over Cody Simpsons utvikling. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB
GODT TRENT: Grant Hackett er imponert over Cody Simpsons utvikling. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB Vis mer

- Det var overveldende. Jeg har kjent Cody veldig lenge.

Om det blir OL i Paris eller ei, gjenstår å se. Hackett tror i hvert fall at Simpson blir å se i den franske hovedstaden om tre år.

- Jeg tror han vil være der sammen med de beste gutta, for å være ærlig. Hvis han holder det nivået av fokus som han gjør akkurat nå, vil han være der sammen med våre beste atleter, tror 41-åringen.

Den siste tida har Simpson for øvrig delt en rekke mer eller mindre oppsiktsvekkende innlegg på Instagram, der det kommer fram at svømmetreningen har gitt synlige resultater på fysikken.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Zach og Cody søte liv til sjøs» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Åpen om bruddet

Selv om australieren nå prøver seg som profesjonell svømmer, er han nok mest kjent for sin musikkarriere - og ikke minst forholdet til Miley Cyrus. De bekreftet i august i fjor at forholdet hadde tatt slutt.

Simpson holdt seg i lang tid taus om bruddet, men nylig snakket han om samlivsbruddet for første gang. Det gjorde han i en episode av australske «60 minutes».

På spørsmål fra reporteren om hvordan det var å date en så berømt person som Miley, svarte han:

- Jeg hadde kjent henne lenge på det tidspunktet. Hun var en slags, ikke en mentor, men hun var alltid en veldig hyperkreativ person. Vi gikk fra å være gode venner, til å ha mange av de samme vennene, til å være sammen en stund, sa han, ifølge People.

FØR: Cody Simpson har tilsynelatende byttet ut røde løpere og kjendiskjærester med svømmebasseng og beinhard trening. Her med daværende kjæreste Gigi Hadid på Vanity Fairs Oscar-etterfest i 2015. Foto: Stewart Cook/ REX/ NTB
FØR: Cody Simpson har tilsynelatende byttet ut røde løpere og kjendiskjærester med svømmebasseng og beinhard trening. Her med daværende kjæreste Gigi Hadid på Vanity Fairs Oscar-etterfest i 2015. Foto: Stewart Cook/ REX/ NTB Vis mer

Simpson kunne også fortelle at bruddet gikk fredfullt for seg.

- Det hele tok slutt på en ganske vennlig måte, det var en av de fasene, antar jeg. Du går gjennom det, også lærer du mye fra det, sa han i intervjuet.

SVØMMING: Kristina Makushenko har flere VM-gull i synkronsvømming, nå imponerer hun på sosiale meder. Video: kristimakusha / Instagram Vis mer

Simpson har også datet andre superstjerner som Kylie Jenner og Gigi Hadid, men avviste at han har forsøkt å gå for berømte kvinner.

Han fokuserer nå på svømmekarrieren, og jobber hardt for å kvalifisere seg til OL i 2024. Han har også gått videre med kjærlighetslivet, og bekreftet i fjor at han hadde funnet tonen med modell Marloes Stevens (28).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer