George Michael:

Popstjernas siste jul

Fem år er gått siden George Michael døde - bare 53 år gammel.

POPLEGENDE: George Michael har satt sterke spor i musikkhistorien. Foto: Richard Young / REX / NTB
POPLEGENDE: George Michael har satt sterke spor i musikkhistorien. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag er det fem år siden sjokkbeskjeden om sanger George Michaels plutselige og uventede dødsfall. Den populære artisten, som ble kjent gjennom popduoen Wham! ble bare 53 år gammel.

Tidspunktet for dødsfallet ble også for mange spesielt, ettersom Wham! og George Michael er kanskje aller best kjent for låta «Last Christmas». Jula 2016 ble altså hans siste.

Artisten, som egentlig het Georgios Kyriacos Panayiotou, levde et liv i offentligheten helt siden debuten på starten av 80-tallet. Rusmisbruk, vektoppgang og hans kjærlighetsforhold ble alt nøye dokumentert i pressen.

Funnet av kjæresten

Da dødsårsaken ble klar, i overkant av to måneder etter hans bortgang, viste det seg at han led av en hjertefeil som førte til akutt betennelse i hjertemuskulaturen.

I tillegg hadde Michael pådratt seg fettlever, noe som ofte skyldes høyt alkoholforbruk og/eller usunt kosthold.

Michael sovnet inn i sin egen seng, og ble funnet død i sitt hjem i London av kjæresten, frisør og fotograf Fadi Fawaz. En ambulanse rykket ut til artistens eiendom i Goring i Oxfordshire klokken 13.42, men han ble erklært død på stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer