Sophie Xeon:

Popstjerne (34) er død

Popstjerna og transikonet Sophie Xeon ble bare 34 år gammel.

ULYKKE: Sophie Xeon døde i en ulykke i Aten, 34 år gammel. Her under en konsert i London i mars 2018. Foto: Rex / Shutterstock / NTB
ULYKKE: Sophie Xeon døde i en ulykke i Aten, 34 år gammel. Her under en konsert i London i mars 2018. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den skotske popstjerna og transikonet Sophie Xeon - kjent under artistnavnet SOPHIE - har gått bort bare 34 år gammel. Det bekrefter managementet til avisa The Guardian.

Den Grammy-nominerte artisten døde i en ulykke i den greske hovedstaden Aten.

- På dette tidspunktet er respekt og familiens privatliv vår prioritet. Vi ber også om respekt for fansen, og at man behandler denne nyheten med forsiktighet, sier managementet i uttalelsen.

34-åringen var kjent for sin elektroniske popmusikk, men markerte seg også som artist, låtskriver og DJ. Xeon har også jobbet med flere store stjerner, deriblant Madonna (62).

- Xeon var en pioner for ny lyd, en av de mest innflytelsesrike artistene det siste tiåret. Ikke bare på grunn av sin geniale produksjon og kreativitet, men også for budskapet og synligheten hen oppnådde. Et ikon for frigjøring, heter det videre i uttalelsen.

Transperson

Xeon var transperson og et stort forbilde for mange. Stjerna fortalte om livet som transperson i et intervju med Paper Magazine i 2018.

- Å være trans er å ta kontroll for å føre kroppen din i linje med din sjel og ånd - så de ikke lenger kjemper mot hverandre og sliter med å overleve. Det betyr at du ikke er ei mor eller en far, du er et individ som ser på og føler på verden, sa den avdøde artisten den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer