Popstjerne dømt for råkjøring

Dømmes til 16 dagers ubetinget fengsel.

SATT NED: Fartsgrensa er vanligvis 110 på strekningen, men var satt til 50 da popstjerna ble tatt. Foto: Google Maps
SATT NED: Fartsgrensa er vanligvis 110 på strekningen, men var satt til 50 da popstjerna ble tatt. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at en folkekjær, norsk popartist måtte møte i Oslo tingrett, etter å ha blitt stoppet i 108 km/t i 50-sone. Hendelsen skjedde i mai i Sande i Vestfold, og den tiltalte mannen kjørte en Mercedes med 200 hestekrefter da han ble stoppet.

Mannen er godt kjent i norsk musikkbransje, og har spilt i et av landets mest populære band. Mannen har John Christian Elden som forsvarer. Elden har tidligere uttalt at klienten hans har lagt seg flat.

Nå har popstjerna fått dommen. Tirsdag kveld skriver Nettavisen at artisten er dømt til 16 dagers ubetinget fengsel, og at han får førerkortet sitt fradratt i en periode på 21 måneder.

Så ikke skiltet

Artisten hevder han ikke så skiltet som informerte om at han kjørte i 50-sone. Det tok ikke retten hensyn til.

«Retten mener det klare utgangspunktet er ubetinget fengsel ved kjøring i 108 km/t i 50-sonen, slik som i denne saken. Tiltalte har forklart at han ikke så skiltet med 50-sone. Etter rettens syn kan ikke dette anses som særlige omstendigheter med hensyn til kjøring, kjøreforhold eller personlige forhold som kan tilsi en annen reaksjon enn det klare utgangspunktet det er vist til over», heter det i dommen.

Dagbladet har lest dommen, der det kommer fram at den dømte artisten ikke anker staffeutmålingen.

Anker ikke

Overfor Nettavisen sier Elden at hans klient vedtok dommen på stedet, og ønsker å bli ferdig med saken.

- Retten satte ned tapstiden med to måneder, så vi får se ham litt tidligere bak rattet igjen. Heldigvis la retten til grunn at han bare hadde vært uoppmerksom og ikke bevisst neglisjerte det nedsatte fartsskiltet på motorveien, sier han.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med artisten. Nettavisen skriver at han ikke ønsker å kommentere saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer