Portugal vant årets Eurovision Song Contest-finale

Salvador Sobral tok innersvingen på forhåndsfavoritt Italia.

JUBLET OVER SEIEREN: Salvador Sobral fra Portugal, her med søsteren Luísa, reagerte med stor begeistring da resultatet ble klart. Foto: AFP / NTB scanpix
JUBLET OVER SEIEREN: Salvador Sobral fra Portugal, her med søsteren Luísa, reagerte med stor begeistring da resultatet ble klart. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV (Dagbladet): Lørdag kveld, etter uker med forberedelser, dager med sceneprøver og generalprøver, samt to semifinaler, ble det endelig avgjort hvem som er årets vinner av Eurovision Song Contest:

Salvador Sobral og Portugal vant årets finale. Dette er første gang landet tar førsteplassen i ESC, etter å ha deltatt i finalen i musikkonkurransen hele 41 ganger.

- Jeg ønsker å si at vi lever i en verden med bruk-og-kast-musikk, fast food-musikk, musikk uten innhold, og jeg tror dette kan være en seier for musikk, for personer som lager musikk som faktisk betyr noe. Musikk er ikke fyrverkeri, det er følelser, sa 27-åringen i takketalen, ifølge NTB.

  • Se intervju med de norske Jowst-gutta litt lenger ned i saken!

Årets Eurovision-finale ble avsluttet med at Sobral skulle synge vinnerlåta, «Amar Pelos Dois», på ny. Det gjorde han sammen med søsteren sin, Luísa, som har skrevet sangen.

Jowst-Aleksander rør til tårer av Portugal

Ettersom Salvador har slitt med helseproblemer, var det søsteren som steppet inn for ham på samtlige stemmeprøver i Kiev - før han ankom byen i tide til å få med seg generalprøvene til tirsdagens semifinale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer