Poserer i undertøyet for Pirelli-kalenderen

Supermodellene viser mye hud i 2014-utgaven av den sexy kalenderen.

EKSKLUSIV KALENDER: Supermodellene Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wek, Miranda Kerr og Isabeli Fontana poserer for 2014-utgaven av den eksklusive Pirelli-kalenderen. Foto: Stella Pictures
EKSKLUSIV KALENDER: Supermodellene Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wek, Miranda Kerr og Isabeli Fontana poserer for 2014-utgaven av den eksklusive Pirelli-kalenderen. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den berømte Pirelli-kalenderen samler årlig sammen verdens største modeller og motefotografer med formål om å hedre kvinnekroppen.

Noe av det som har gjort kalenderen så eksklusiv, i tillegg til de lettkledde supermodellene, er at den ikke er i ordinært salg. Det er kun kunder av dekkprodusenten Pirelli og et utvalg VIP-kjendiser som har mulighet til å skaffe seg den sexy kalenderen.

Sexy kunst Denne uken slapp Pirelli bilder fra den nyeste kalenderen, som også er den femtiende utgaven, med bilder av blant andre supermodellene Helena Christensen (44), Miranda Kerr (30) og Karolina Kurkova (29).

Bak kameraet stod to av de mest berømte motefotografene i verden, Patric Demarchelier og Peter Lindbergh.

Gjennom årene har Pirelli-kalenderen blitt kjent for sine sexy og avkledde bilder av de største modellene i industrien. I fjor valgte imidlertid fotografen Steve McCurry å droppe nakehet i sine kalenderbilder, til mange kunders store fortvilelse.

2012-utgaven på sin side inneholdt ikke et eneste klesplagg, og portretterte supermodeller som Kate Moss, Lara Stone og Natasha Poly kliss nakne.

- Ber dem dra til helvete Siden første utgivelse i 1964 har Pirelli-kalenderen inneholdt bilder av så godt som alle de største supermodellene de siste femti åra. Også kalenderens fotografer har vært de mest innflytelsesrike i bransjen.

- Pirelli-kalenderen er egentlig ikke en jobb. Du gjør akkurat hva du vil, og det er veldig frigjørende, sa fotograf Patric Demarchelier til The Sunday Times Style magazine.

SUPERMODELLER: Pirelli-Kalenderen er kjent for å samle verdens største supermodeller, og de mest anerkjente fotografene. Her poserer toppmodellene for neste års kalenderutgave. Foto: Stella Pictures
SUPERMODELLER: Pirelli-Kalenderen er kjent for å samle verdens største supermodeller, og de mest anerkjente fotografene. Her poserer toppmodellene for neste års kalenderutgave. Foto: Stella Pictures Vis mer

Demarcheliers kalender-kollega, den tyske stjernefotografen Peter Lindbergh, fortalte til magasinet at han tidligere har blitt tilbudt mange lignende jobber, uten å takke ja:

- Rundt 25 selskaper har bedt meg lage en kalender som ligner Pirelli sin, med sjokolade eller maskiner på bildene. Jeg ber dem dra til helvete, og spørre noen andre.

NAKENBILDE: Supermodellen Kate Moss poserte fullstendig naken for 2012-utgaven av Pirelli-kalenderen. Foto: Stella Pictures
NAKENBILDE: Supermodellen Kate Moss poserte fullstendig naken for 2012-utgaven av Pirelli-kalenderen. Foto: Stella Pictures Vis mer