DROPPET DETTE: Adele har lagt ut flere bilder i sosiale medier uten sminke. Hun er kjent for å vanligvis ha både tykk eyeliner og markerte lepper, men roses nå. Foto: Frederick Taylor/Broadimage, NTB scanpix
DROPPET DETTE: Adele har lagt ut flere bilder i sosiale medier uten sminke. Hun er kjent for å vanligvis ha både tykk eyeliner og markerte lepper, men roses nå. Foto: Frederick Taylor/Broadimage, NTB scanpixVis mer

Poserte sminkeløs:
- Adele ser perfekt ut

Adele får skryt for sine sminkefrie bilder. 

(Dagbladet): I forbindelse med Adeles norgesbesøk tidligere i år, skrev Dagbladet om hennes klesstil og om hvordan hun sminker seg.

Moteekspert Ida Einarsdottir forklarte da at at artisten var kjent for sin tunge øyesminke og markante lepper, som ga assosiasjoner til Hollywoods gullalder.

Nå går stjerna derimot helt bort fra sitt kjente utgangspunkt. I en rekke nye bilder er sminken droppet til fordel for bar hud, noe stjerna nå for skryt av både medier og fansen for.

Vancouver, BC

Et bilde publisert av @adele

Det var i går at den britiske artisten lasta opp to bilder på sin Instagram-konto, uten sminke.

Hun er langt fra den første til å gjøre dette, men hylles nå fordi fansen har vært vant med å se henne med både foundation, leppestift og tung øyesminke.

Bildene er tatt i Vancover, der artisten nylig spilte.

«Adele ser perfekt ut!», skriver nettmagasinet til Entertainment Weekly. Magasinet beskriver artistens nye «look» som behagelig og sindig.

Andre medier som Hello og Garzia UK gir også artisten komplimenter. På Twitter blir artistens sminkefrie ansikt omtalt som «skjønt» og «feilfritt».

Under artistens bilder på Instagram renner det dessuten inn komplimenter fra fans.

- Du er en skjønnhetsdronning uten sminke, skriver en bruker.

- Hun ser ti år yngre ut uten sminke og med en avslappa hårfrisyre, skriver en annen.

Adele er ikke den første stjerna i verden som har droppet sminken og vist det fram i sosiale medier. Tidligere i år valgte den britiske glamourmodellen Jodie Marsh å legge ut et bilde uten sminke, som skapte positive reaksjoner blant fansen. Mye fordi Marsh, på likt nivå med Adele, er kjent for tyngre kosmetiske uttrykk.

STRENG BESKJED: Adele sa klart ifra til en fan under en konsert i Italia. - Slutt å filme meg. Det er mange utenfor som gjerne ville vært her i stedet for deg, sier popstjerna. Video: Twitter/Madreeeh via Storyful Vis mer

Supermodellen Tyra Banks gjorde det samme i fjor. Hun la ut et sminkeløst bilde for å protestere mot Photoshop og for å oppfordre andre til å vise fram «den EKTE deg».

Norske kvinner har også gjort det samme. I mai i fjor valgte magasinet Det Nye å vise fram norske kjendiser som Ida Fladen og Jenny Skavlan helt uten kosmetikk og retusjering.

- Vi ville ta vekk all staffasjen og sette i gang refleksjoner hos leserne om hva sminke og retusjering gjør. Det har vært også vært en super læring for oss i redaksjonen, sa Karine Thyness, redaktør i Det Nye den gang.

Vancouver, BC / Rogers Arena / July 20

Et bilde publisert av @adele