Ricardo Medina:

«Power Rangers»-skuespiller snur: Tilstår sverddrap på romkameraten

Tv-stjerna stakk Josh Sutter med et samuraisverd.

KULTSERIE: «Power Rangers» var en populær tv-serie på 1990-tallet, og siden er det kommet flere spin off-serier. Ricardo Medina, som spilte i to av disse, tilstod denne uka å ha drept romkameraten sin. Dette er et illustrasjonsfoto fra Comic-Con-konvensjonen i San Diego i  2014. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/NTB scanpix
KULTSERIE: «Power Rangers» var en populær tv-serie på 1990-tallet, og siden er det kommet flere spin off-serier. Ricardo Medina, som spilte i to av disse, tilstod denne uka å ha drept romkameraten sin. Dette er et illustrasjonsfoto fra Comic-Con-konvensjonen i San Diego i  2014. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor skapte skuespiller Ricardo Medina (38) store overskrifter, da det ble kjent at han stod tiltalt for å ha drept romkameraten sin, Josh Sutter, med et samuraisverd.

Den gang erklærte Medina, som har spilt i to ulike spin off-serier av kultserien «Power Rangers», seg ikke skyldig.

Torsdag denne uka fikk pipa imidlertid en annen lyd. Ifølge Variety erkjente Medina straffskyld for å ha stukket romkameraten til døde i 2015.

Fikk kraftig strabberabatt

Medinas tilståelse kom i kjølvannet av at det ble inngått en avtale med aktor om strafferabatt, skriver Los Angeles Times.

Tiltalen ble redusert fra overlagt til forsettlig drap - hvis Medina til gjengjeld erkjente straffskyld.

«Power Rangers»-skuespillerens advokat, Stanley Friedman, uttalte at det ga mening for klienten hans å tilstå, ettersom han risikerte livstid i fengsel hvis han ble dømt for overlagt drap.

- Det var et tilbud som det definitivt var verdt å akseptere. Det minsket risikoen hans for å kanskje få en livstidsdom.

Skuespilleren kunne fått 26 års fengsel, eller livstid, dersom han hadde blitt dømt for overlagt drap, ifølge Variety.

Når han mottar straffeutmålingen sin i Antelope Valley Superior Court den 30. mars, vil han kun risikere opptil 6 års fengsel for forsettlig drap, ifølge Time.

Hevder han handlet i selvforsvar

Drapet, som fant sted den 31. januar 2015, skal ha skjedd i forbindelse med at Medina og Sutter hadde en opphetet krangel om Medinas kjæreste.

Han skal ha låst seg inne på rommet med kjæresten sin, da Sutter åpnet døra med kraft. Medina skal så ha tatt et samuraisverd og stukket Sutter flere ganger. 38-åringen ringte selv inn drapet, og ble arrestert kort tid etter.

Variety skriver at Medina hevdet at han handlet i selvforsvar da han stakk sin 36-årige romkamerat til døde. Aktor ventet et år med å ta ut tiltale for overlagt drap, ifølge Los Angeles Times.

I retten har Josh Sutters far, Donald Sutter, benektet at sønnen hans kunne ha vært den som gikk til angrep under krangelen.

- Josh hadde ikke hjerte til å angripe noen, sa han, ifølge Variety.

I et forberedende rettsmøte i oktober, spilte aktor av en nødsamtale der man kunne høre Medina snakke til Sutter etter å ha stukket ham med sverdet:

- Søren heller, Josh. Hvorfor gjorde du dette, mann. Hvorfor fikk du meg til å gjøre dette?

Oppførte seg uberegnelig

Ifølge Los Angeles Times flyttet Josh Sutter til filmbyen i 2011 for å hjelpe sin søster, Rachel Kennedy, med å starte en forretning som skulle selge omplasserte hunder.

Huset der drapet fant sted skulle være et tilfluktssted for hundene, ifølge Kennedy. Ricardo Medina begynte å bo der etter at hun ansatte ham for å ta vare på dyra.

38-åringen begynte imidlertid å oppføre seg uberegnelig ikke lenge etterpå, ifølge Sutters søster. Hun og Medina kranglet ofte, og ved en anledning truet han med å slippe hundene løs så de kunne stikke av.

Selv om Rachel Kennedy ikke synes seks år i fengsel er en lang nok straff, er hun lettet over å høre at Medina endelig har tilstått.

- Dette var første skritt mot å kanskje få tilbake noe av livet mitt, uttaler hun ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer