Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

President Trump raser mot varehus som vraker datteras merke: - Forferdelig!

Donald Trump går i strupen på Nordstrom på Twitter.

FORSVARER IVANKA: President Donald Trump raser mot varemagasinet Nordstrom etter at de valgte bort merket til Ivanka Trump (t.h.), presidentens eldste datter. Foto: Chris Pizzello/ AP / NTB scanpix
FORSVARER IVANKA: President Donald Trump raser mot varemagasinet Nordstrom etter at de valgte bort merket til Ivanka Trump (t.h.), presidentens eldste datter. Foto: Chris Pizzello/ AP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Forrige uke ble det kjent at det luksuriøse varemagasinet Nordstrom har valgt å droppe klesmerket til Ivanka Trump (35), datter av USAs ferske president Donald Trump (70).

ELLE.com påpekte den gang at klær og tilbehør fra Ivankas merke i all stillhet hadde blitt fjernet fra nettsidene til Nordstrom.

Dette vakte raskt spekulasjoner om at Nordstrom valgte å fryse ut presidentdatteras merke, ettersom forbrukere er blitt oppfordret til å boikotte merker og tjenester med bindinger til Trump-familien den siste tida.

Varemagasinet avviste disse spekulasjonene i en uttalelse fredag forrige uke. Der hevdet Nordstrom at de valgte å kutte ut Ivankas merke denne sesongen på grunn av for dårlig salg, skriver The Washington Post.

Nå ser det imidlertid ut til at president Trump ikke kjøper Nordstroms forklaring. På sin private Twitter-konto retter Donald Trump kraftig skyts mot varemagasinet:

«Min datter Ivanka er blitt behandlet så urettferdig av Nordstrom. Hun er en fantastisk person - presser meg alltid til å gjøre det som er rett! Forferdelig!» twitret han onsdag ettermiddag norsk tid.

Boikott etter «pussy»-videoen

President Trump valgte dessuten å retweete sin personlige tirade mot varemagasinet på den offisielle Twitter-kontoen til USAs president - kjent som @POTUS.

Donald Trumps utspill mot Nordstrom kommer i kjølvannet av at varehuset ble utsatt for en ukelang boikott organisert av aktivistgruppa «Grab Your Wallet», ifølge The Washington Post.

Aktivistgruppa, som er anti-Trump, krevde at varehuskjeden sluttet å drive forretninger med presidenten eller familien hans.

GARDEROBEPRAT: Donald Trump beklaget for det han skal ha sagt på videoklippet fra 2005, men helst ville han snakke om noe helt annet. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Grab You Wallet»-kampanjen oppstod i kjølvannet av at The Washington Post i høst publiserte et videoopptak av Trump fra 2005. I det kontroversielle opptaket omtaler Trump kvinners kjønnsorganer i nedsettende ordelag, ved å hevde at han kan «grab them by the pussy» fordi han er rik og mektig.

Donald Trump har for øvrig beklaget innholdet i videoen, og beskrev det hele som «uskyldig gutteprat».

Mote-motstand og smykkekritikk

Den ferske førstefamilien har den siste tida måttet tåle ulike former for boikott fra flere ulike hold.

Kort tid etter at Trumps valgseier var i boks i starten av november, gikk designer Sophie Theallet ut og oppfordret andre designere til å slutte seg til en boikott av førstedame Melania Trump (46).

Theallet har flere ganger kledd opp USAs forrige førstedame, Michelle Obama (53).

Også flere andre profilerte designere, deriblant Tom Ford og Marc Jacobs, har uttalt at de ikke har noe ønske om å kle opp den nye førstedamen.

Da Donald Trump skulle innsettes som USAs 45. president den 20. januar, var det en rekke profiler som trakk seg fra seremonien i siste liten. Den kontroversielle presidenten slet også med å få berømte artister til å opptre under innsettelsen.

Førstefamilien er tidligere blitt kritisert for å blande inn personlige forretningsinteresser i Donald Trumps presidentgjerning.

Da Trump-administrasjonen overtok nettsidene til Det hvite hus, var det flere som hevet øyenbrynene da Melania Trumps smykkekolleksjon ble promotert der. Og etter et tv-intervju i november ble Ivanka Trump beskyldt for rolleblanding, fordi hun i etterkant gikk ut og promoterte et eksklusivt armbånd fra sitt eget merke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling