- Presidenten skulle gått av allerede

Filmikonet Omar Sharif (78) støtter Mubarak-kritikere.

 STILL GOING:  Filmlegenden Omar Sharif støtter opprøret mot predident Hosni Mubarak. Her under åpningen av Filmfestivalen i Kairo 30. november i fjor sammen med skuespillerkollegene Laila Elwi (til venstre), Juliette Binocge og Yun Jung-Hee.  FOTO: AMR AHMAD, AFP/SCANPIX.
STILL GOING: Filmlegenden Omar Sharif støtter opprøret mot predident Hosni Mubarak. Her under åpningen av Filmfestivalen i Kairo 30. november i fjor sammen med skuespillerkollegene Laila Elwi (til venstre), Juliette Binocge og Yun Jung-Hee. FOTO: AMR AHMAD, AFP/SCANPIX.Vis mer

Den egyptiske filmstjernen Omar Shariif slutter seg til kritikerne som ber Hosni Mubarak gå av som president.

- Mubarak har ikke klart å bedre levestandarden for vanlige folk, sier Sharif, som mener presidentens 30 år ved makten er nok.

- Presidenten skulle ha gått av allerede, sier Sharif til den franske radiostasjonen France Inter fra sitt hjem i Kairo.

Det 78 år gamle filmikonet fra Alexandria er mest kjent for sin rolle som den arabiske revolusjonære Sherif Ali i storfilmen «Lawrence of Arabia».

For den rollen ble han nominert til Oscar i 1962.

Bekymret for brorskapet Han understreker at han også er bekymret for den økende innflytelsen til den islamistiske bevegelsen Det muslimske brorskap, som i en årrekke har blitt undertrykt av regimet til Mubarak.

- Jeg vil ikke ha Brorskapet. De har blitt holdt nede, men begynner å komme ut nå. De har oppslutning hos 20 prosent av folket, og det skremmer meg, sier Sharif.

(NTB-Reuters-DPA).