Presidentenes liv etter Det hvite hus: - Flyttet hjem til milliongjeld og gjengrodd eiendom

Dette gjør USAs tidligere presidenter i dag.

STOR OMVELTNING: Ekspresidentene får blant annet Secret Service-beskyttelse livet ut etter å ha fullført presidentembetet. For noen av dem har møtet med hverdagen vært tøffere enn for andre. Avbildet er ekspresidentene Jimmy Carter, Barack Obama og George W. Bush. Foto: NTB Scanpix
STOR OMVELTNING: Ekspresidentene får blant annet Secret Service-beskyttelse livet ut etter å ha fullført presidentembetet. For noen av dem har møtet med hverdagen vært tøffere enn for andre. Avbildet er ekspresidentene Jimmy Carter, Barack Obama og George W. Bush. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvor går egentlig ferden etter å ha innehatt stillingen som verdens mektigste?

Foruten å få et eget presidentbibliotek, Secret Service-beskyttelse livet ut, og en årlig pensjonsutbetaling langt over amerikansk gjennomsnittslønn, er øvrige frynsegoder tilsynelatende ikke mye å skryte av.

En av dem som har brukt flere måneder på å undersøke livet etter Det hvite hus, er The Atlantic-journalisten Barbara Bradley Hagerty.

Med utgangspunkt i ekspresidenter som forlot sin post i relativt ung alder, kom Hagerty fram til både finurlige, men også oppsiktsvekkende detaljer.

- Tøff landing

Demokraten Jimmy Carter (93) var USAs president fra 1977 til 1981. 93-åringens presidentperiode var imidlertid ingen stor suksess, og ble kraftig svertet som følge av gisselkrisen i Iran i 1979.

Håndteringen av situasjonen - der 66 amerikanere ble holdt som gisler ved ambassaden i Teheran i 444 dager - banet i stor grad veien for republikaneren Ronald Reagan, som vant presidentvalget i 1980.

- Han hadde en tøff landing etter sitt presidentskap, noe som ikke er veldig uvanlig, har Hagerty tidligere uttalt til den amerikanske kringkastingsselskapet PBS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer