Mona Grudt:

- Pressen forfulgte meg

I år er det 30 år siden Mona Grudt stakk av med seieren i Miss Universe.

30 ÅR SIDEN: 2020 markerer at det er 30 år siden Mona Grudt stakk av med seieren i den internasjonale skjønnhetskonkurransen Miss Universe. Her avbildet etter seieren i Los Angeles i 1990. Foto: NTB Scanpix
30 ÅR SIDEN: 2020 markerer at det er 30 år siden Mona Grudt stakk av med seieren i den internasjonale skjønnhetskonkurransen Miss Universe. Her avbildet etter seieren i Los Angeles i 1990. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som 19-åring opplevde norske Mona Grudt å vinne den internasjonale skjønnhetskonkurransen, Miss Universe. Året var 1990 og seieren åpnet en helt ny verden for ungjenta fra Stjørdal som fikk reise verden rundt på ulike modelloppdrag.

Med det ble hun også den første og hittil eneste norske statsborgeren som har vunnet skjønnhetskonkurransen.

- Det er klart det er litt gøy å være den eneste norske som har gått av med seieren, men vi har flere jenter her til lands som har gjort det bra i slike kåringer, og som kanskje har passet bedre inn i misserollen, innrømmer Grudt til Dagbladet.

Følte ikke hun nådde opp

Denne uka har det gått hele 30 år siden seieren, og overfor Dagbladet forteller hun at det er spesielt å se tilbake på den tida av livet sitt.

- I dag virker det så lenge siden, som det jo er, og fjernt fra livet jeg lever i dag, forteller 49-åringen.

Seieren i Miss Universe beskriver hun som både «uvirkelig og veldig uventet».

- Jeg følte ikke at jeg nådde opp på noen måte, og veldig få hjemmefra hadde særlig troa på meg. Bortsett fra familien da så klart. Så en seier var overraskende, sier hun, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer