Prins Joachim:

- Presset sønnen min for hardt

Så det som et nederlag at prins Nikolai ikke gikk i hans fotspor.

BRØT MED TRADISJONEN: I et nytt intervju erkjenner prins Joachim at han følte på et nederlag da sønnen, prins Nikolai, valgte bort utdanningen i Forsvaret. Foto: Hanne Juul / Billed Bladet
BRØT MED TRADISJONEN: I et nytt intervju erkjenner prins Joachim at han følte på et nederlag da sønnen, prins Nikolai, valgte bort utdanningen i Forsvaret. Foto: Hanne Juul / Billed Bladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai 2018 debuterte prins Nikolai (19) av Danmark som forsidemodell for bladet DUST. Det ble startskuddet for en eventyrlig karriere.

19-åringen kan allerede vise til flere prestisjetunge oppdrag, og har gått for store motehus som Dior og Burberry, i tillegg til at han har posert på forsiden av den ukrainske utgaven av Vogue.

Før den danske prinsen - som er sønn av eksparet grevinne Alexandra (54) og prins Joachim (50) - tok steget ut i rampelyset, begynte han på en toårig utdannelse i Forsvaret. I oktober 2018 kom derimot sjokkbeskjeden:

19-åringen hadde valgt å avbryte oppholdet etter bare to måneder. Dermed brøt Nikolai med en lang tradisjon innad i familien, da kongehusets menn alltid har vært en del av det danske Forsvaret.

- Slo ut armene

I et større intervju med Billed-Bladet, gjengitt av danske Se og Hør, avslører prins Joachim at han så sønnens beslutning som et stort nederlag. 50-åringen erkjenner samtidig at han presset Nikolai for hardt.

- Prinsesse Marie spurte meg på forhånd om jeg var helt sikker på at det (Forsvaret, journ.anm.) var en god idé for ham. «Er du sikker på at han er den typen?», sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer