Hanne Madsen:

Princess-arving anker til Høyesterett

Bygget ulovlig i strandsonen.

ANKER: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå anker hun til Høyesterett. Foto: Google Maps
ANKER: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå anker hun til Høyesterett. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I september ble det kjent at Princess-arvingen Hanne Madsen (48) ble dømt til fengsel for å ha bygget tennisbane og underjordisk tunnel uten tillatelse i strandsonen på sin eiendom i Grimstad.

Agder lagmannsrett skjerpet den gang straffen fra Aust-Agder tingrett hvor 48-åringen ble dømt til 45 dagers betinget fengsel pluss bot i fjor høst.

Princess-arvingen ble i Agder lagmannsrett i september dømt til 45 dager i fengsel, hvorav 21 dager ubetinget, etter ulovlige inngrep og bygging på Hesnes utenfor Grimstad.

Den gang uttalte Madsens advokat at hun vurderte å ta saken videre til Høyesterett, og i dag onsdag ble det klart at 48-åringen anker dommen fra lagmannsretten.

Anker over straffeutmålingen

Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden og har en formue på 188 millioner kroner, anker over straffeutmålingen ettersom det ikke er mulig å anke skyldspørsmålet, melder NRK.

Madsen anket avgjørelsen til Agder lagmannsrett, som i september skjerpet dommen ved å gjøre 21 dager av straffen på 45 dager til ubetinget fengsel.

– Min klient forholdt seg til sin arkitekt og entreprenør som bygget uten at de informerte henne om at arbeidene var ulovlige, sier Hanne Madsens forsvarer, Max Henrik Jespersen, til NRK.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

Madsen har ikke fått medhold i to rettsinstanser og anker nå straffeutmålingen til Høyesterett.

– Min klient har valgt å anke den delen av dommen som Høyesterett etter dagens system har anledning til å prøve, sier Jespersen.

Tennisbane og tunnel

Da dommen fra lagmannsretten kom i september, uttalte Madsens forsvarer, Max Henrik Jepseren at hun vurderte å ta saken til Høyesterett, som er siste ankeinstans.

- Min klient er overrasket over lagmannsrettens dom og vi vurderer nå anke. Hun har ikke vært kjent med at søknadspliktige tiltak på eiendommen var ulovlig oppført, skrev han til Dagbladet den gang.

Madsen mente hun aldri var informert om at arbeidet var ulovlig.

Hanne Madsen (48) er datter av investor Per Werner Madsen (77), som ifølge Kapital er god for 750 millioner kroner.

Madsen tok over den idylliske eiendommen på Hesnes fra foreldrene sine. Både far og datter er særdeles mediesky, og Madsen er knapt nok avbildet eller omtalt i norske medier før den ulovlige byggesaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer