Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jazmin Grimaldi:

Prins Alberts datter smittet av corona

Jazmin Grimaldi er smittet - fire måneder etter at faren testet positivt for coronaviruset.

TESTET POSITIVT: Prins Alberts datter, Jazmin Grimaldi (28) er bekreftet smittet av corona. Det melder hun selv på Instagram. Foto: NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: Prins Alberts datter, Jazmin Grimaldi (28) er bekreftet smittet av corona. Det melder hun selv på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fire måneder etter nyheten om at prins Albert II av Monaco (62) hadde blitt smittet av coronaviruset ble kjent, melder nå dattera, Jazmin Grimaldi (28), at også hun har testet positivt.

- Jeg har vært på sykehuset nå på morgenen, og jeg har covid-19, forteller hun i en video på Instagram, og fortsetter:

- Man tror at det ikke skal ramme en selv og jeg har virkelig vært forsiktig og holdt avstand. Jeg har bare gått ut for å handle og jeg har hele tiden brukt munnbind, og vært nøye med å vaske hendene. Men jeg har likevel blitt så syk.

28-åringen forteller videre at det hele startet med litt vondt i halsen, før feberen kom. Hun forteller også at hun har venner som har gått bort som følge av corona.

- Dette viruset kan ramme alle. Jeg har venner som har dødd. Det har vært mange dødsbudskap dette året og det har virkelig vært tøft, sier hun i videoen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 17.08.2013 IKKE REVERS: Prins Albert fant ikke reversen på golfbilen da bursdagsfølget skulle kjøre til hotellet. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Født utenfor ekteskap

Jazmin Grimaldi er datter av fyrst Albert av Monaco og Tamara Rotolo. Hun er født utenfor ekteskap, og har derfor verken prinsessetittel eller arverett til tronen i Monaco.

Prins Albert er nå gift med Charlène av Monaco (42), og sammen har paret tvillingene Gabriella og Jaques (5).

Fyrst Albert var det første medlemmet av Europas regjerende kongefamilier som ble smittet av viruset, da han testet positivt i mars.

Han var imidlertid ikke så syk at han trengte å oppholde seg på sykehus, men fikk heller jevnlige sjekker hjemme i fyrstepalasset i Monaco. Han ble også tett oppfulgt av spesialistleger fra Princess Grace Hospital Center, som er oppkalt etter hans egen mor Grace Kelly.

Nektet for farskap

I tillegg til sine to ovennevnte tvillinger, har altså prins Albert flere barn fra tidligere.

I 1992 påsto Jazmins mor, Tamara Rotolo, at Albert var jentas far - noe han offentlig nektet for. Saken ble berammet i retten i 1993, men ble henlagt etter at dommeren mente det var for lite bevis.

I 2006 sto fyrsten derimot fram som barnets far, ifølge Hello. Han hevdet at han holdt på hemmeligheten for å ikke avsløre den unge jentas identitet. Etter at katta var ute av sekken, inviterte han Jazmin til å studere og bo i Monaco.

Tidligere flyvertinne Nicole Coste fra Togo hevdet i 2005 at hun hadde fått en sønn med fyrsten, ifølge CBS. Alexandre er i dag 16 år gammel, og det skulle ta flere måneder med forhandlinger før Albert faktisk anerkjente at barnet var hans. Det ble bevist som følge av DNA-prøver, men prinsen holdt tett.

Først etter at hans far, fyrst Rainier III, hadde gått bort, anerkjente Albert skandalen offentlig gjennom sine advokater.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!