Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har fått en sønn

- En stor dag med mange følelser.

(Dagbladet): - For meg og min frue er dette en stor dag med mange følelser. Det går ikke an å beskrive øyeblikket. Det ble en liten gutt, sier prins Carl Philip til pressekorpset på Danderyds sykehus.

Ifølge den nybakte faren er det nyfødte barnet 49 cm lang og veier 3,6 kilo.

- Jeg er virkelig glad Hans mor dronning Silvia deltok på et møte i FNs hovedkvarter i New York da hun mottok nyheten.

- Jeg satt her i et viktig møte. Det var vanskelig å kommunisere, men jeg forsto at noe var på gang, sier hun til Expressen.

- Utrolig, jeg er virkelig glad!

Barnebarnet ble født tirsdag klokka 18.28 på Danderyds sykehus. Så vel mor som barn har det bra, står det i pressemeldingen.

Fra før har dronningen og ektemannen kong Carl Gustaf fire barnebarn.

Eldst og nummer to i arvefølgen er prinsesse Estelle. Hun ble for øvrig storesøster i mars, da kronprinsesse Victoria og prins Daniel fikk sitt andre barn.

BLITT PAPPA: Prins Carl Philip forteller at både mor og sønn har det bra etter fødselen.Foto Thommy Tengborg / TT /
BLITT PAPPA: Prins Carl Philip forteller at både mor og sønn har det bra etter fødselen.Foto Thommy Tengborg / TT / Vis mer

Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er foreldre til prinsesse Leonore (2) og prins Nicolas (10 måneder).

Giftet seg i fjor Prinsesse Sofia og Carl Philip møttes gjennom felles venner. Etter mye spekulasjoner og rykter i svenske medier bekreftet de i 2010 at de var et par.

Sofias fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker ga henne en kronglete start, men 30-åringen har flere ganger slått tilbake og uttalt at hun «ikke angrer på noe».

- Vi er så lykkelige og glade at vi nå kan meddele at vi venter vårt første barn. Vi er veldig forventningsfulle, sa prins Carl Philip og prinsesse Sofia i en felles pressemelding da nyheten om at prinsessen var gravid ble kjent.

Paret giftet seg 13. juni i fjor, og bare fire måneder seinere kunngjorde de at de ventet barn.

De flyttet ut av sitt hjem tidligere denne måneden av sikkerhetsmessige årsaker, og hjem til kongen og dronningen ved Drottningholm slott.

 LYKKELIGE FORELDRE: Prinsesse Sofia og Carl Philip giftet seg i fjor sommer etter flere år som par. Foto: Dagbladet/ Christian Roth Christensen
LYKKELIGE FORELDRE: Prinsesse Sofia og Carl Philip giftet seg i fjor sommer etter flere år som par. Foto: Dagbladet/ Christian Roth Christensen Vis mer