EVENTYRLYSTEN BIKKJE: Sveriges prins Carl Philips hun var ute på eventyr aleine, da politiet plutselig plukket ham opp. Her er prinsen avbildet med sin hustru, prinsesse Sofia. Foto: NTB Scanpix
EVENTYRLYSTEN BIKKJE: Sveriges prins Carl Philips hun var ute på eventyr aleine, da politiet plutselig plukket ham opp. Her er prinsen avbildet med sin hustru, prinsesse Sofia. Foto: NTB ScanpixVis mer

Prins Carl Philips hund «tatt» av politiet

Var ute og vandret på egen hånd.

Onsdag tok svensk politi hånd om en fortapt borderterrier.

Seinere viste det seg at det var selveste Siri, hunden til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Hunden var ute og vandret på egen hånd da den ble tatt hånd om av ordensmaktene, skriver Aftonbladet.

- Siri var omtåket og sliten etter sine ukjente gjøremål i løpet av dagen. En kollega fra turlag 7 bar Siri ut til politibussen, der hun raskt sovnet i hennes trygge favn, skriver Norrmalmspolisen på Instagram.

Patruljen tok med Siri til stasjonen der de ble møtt av hundens to eiere, som hadde vært svært urolige.

Seinere lastet politiet opp et bilde av et lettet prinsepar, og en liten hilsen om at Norrmalmspolitiet også er til for prinser og prinsesser.

Skjedde også i Norge

Det er ikke første gang at kongelige medlemmer har opplevd liknende situasjoner.

I fjor ble hunden til den norske kronprinsfamilien meldt savnet, noe kronprinsesse Mette-Marit selv fortalte i et innlegg på sin offisielle Instagram-konto.

Også her endte det heldigvis godt. Få timer seinere var Muffins Kråkebolle hjemme igjen og i god behold.

- Det ble en happy ending. Kronprinsen lot bakluka på bilen stå åpen på parkeringsplassen ved Vestmarksetra mens de var ute og lette. Da de kom tilbake lå hun på plass. Så nå er det hjem og få litt mat tenker jeg, uttalte Hagen.