Prins Christian:

Prins Christian er coronasmittet

Den danske kronprinsfamilien er satt i isolasjon.

SMITTET: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys eldste sønn er smittet av coronaviruset. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
SMITTET: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys eldste sønn er smittet av coronaviruset. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prins Christian (15) av Danmark har testet positivt for coronavirus. Det skriver Ekstra Bladet.

I en pressemelding fra det danske kongehuset kommer det fram at kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48) ble orientert om et lokalt smitteutbrudd på Tranegårdskolen i Hellerup søndag 6. desember.

Eldstesønnen prins Christian testet så positivt for coronaviruset mandag, heter det i pressemeldingen.

Han oppholder seg nå i isolasjon på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg i København. Prinsen har ikke vært i kontakt med den øvrige kongefamilien den siste tida, bortsett fra kronprinsfamilien.

Kongehuset opplyser videre at hoffet har fått rådgivning fra myndighetene når det gjelder smittesporing og testing av kronprinsfamilien.

Den danske kronprinsfamilien vil de kommende dagene være i isolasjon på Amalienborg.

Prinseparet smittet

Flere kongelige har den siste tida testet positivt for coronaviruset. I slutten av november ble svenskenes prins Carl Philip og prinsesse Sofia bekreftet smittet.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i en pressemelding fra det svenske kongehuset da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer