Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Daniel rørt til tårer etter spørsmål om kronprinsesse Victoria: - Dette ble for mye for meg

Paret åpner opp om forholdet i nytt intervju.

EMOSJONELL: I forbindelse med kronprinsesse Victorias kommende 40-årsdag stiller hun og ektemannen, prins Daniel, opp i et nytt intervju, hvor han blant annet blir svært rørt når han prater om konas egenskaper. Foto: Lise Åserud / Scanpix
EMOSJONELL: I forbindelse med kronprinsesse Victorias kommende 40-årsdag stiller hun og ektemannen, prins Daniel, opp i et nytt intervju, hvor han blant annet blir svært rørt når han prater om konas egenskaper. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste uke fyller kronprinsesse Victoria 40 år, og i den forbindelse har hun stilt opp i et større tv-intervju med svenske SVT, sammen med sin ektemann prins Daniel (43).

Ifølge det svenske underholdningsnettstedet Hänt vil programmet, som sendes i Sverige på hennes bursdag 14. juli, blant annet ta for seg hvordan kronprinsessen ble rammet av spiseforstyrrelser på slutten av 90-tallet.

Intervjuet vil også ta for seg parets hverdag sammen med barna, samt temaer som hverken prinsen eller kronprinsessen har snakket om i offentligheten tidligere.

- Helt unik

Ifølge Hänt blir det blant annet en emosjonell affære for prins Daniel idet han forteller om hvordan paret møttes, og spesielt om hva han setter størst pris på ved sin kone.

- I møte med mennesker synes jeg hun er helt unik. Hun får virkelig mennesker til å føle seg sett, og hun skaper en utrolig atmosfære hvor enn hun går, sier prins Daniel i intervjuet.

43-åringen trekker deretter fram et eksempel for å underbygge hva han mener. Paret var på reise i et fattig område i utlandet, da kronprinsesse Victoria skal ha løftet opp et lite, underernært og sykt barn fra gata.

- Hun har en utrolig varme ved seg, noe som gjør henne til en utrolig person, sier prinsen og forsøker å holde tilbake tårene.

GIFT I SJU ÅR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel 19. juni 2010. Sammen har de to barn. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
GIFT I SJU ÅR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel 19. juni 2010. Sammen har de to barn. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX Vis mer

43-åringen blir ifølge nettstedet svært rørt, og har vansker for å finne ord når det kommer til å beskrive kjærligheten han føler for kronprinsessen.

- Prinsen blir rørt, hvorfor det?

- Ja, vi snakker jo om min kone, åh gud ... Dette ble for mye for meg, kjenner jeg. Jeg skal forsøke å ta meg litt sammen her. Det sier så mye om henne og den utrolige personen hun er, sier Daniel.

Spiseforstyrrelser

Det er liten tvil om at kronprinsessen har vokst opp i medienes søkelys, noe hun virkelig fikk kjenne på i ung alder.

Forrige måned åpnet 39-åringen opp om hvordan hun ble rammet av spiseforstyrrelser da hun var 18 år.

Kronprinsessen måtte utføre flere offisielle oppdrag, stå ved foreldrenes side og en dag belage seg på å bli dronning. Hun stilte skyhøye krav til seg selv, noe som resulterte i sykdom.

- I USA fikk jeg profesjonell hjelp, som har vært kjempeviktig for meg. Jeg lærte meg å sette ord på følelser, og å sette grenser. Jeg lærte å ikke pushe meg selv for hardt, noe jeg hadde lett for å gjøre, sa hun i en TV 4-dokumentar og fortsatte:

- Jeg ville hele tida så mye mer enn hva jeg klarte å prestere eller å være, sa 39-åringen, som i dag regner seg selv som frisk.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har kjent hverandre i 16 år, og giftet seg 19. juni i 2010. Sammen har de to barn, prinsesse Estelle som kom til verden i februar i 2012, og lille prins Oscar Carl Olof, som ble født 2. mars i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!