FLYTTER: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått tildelt et eget hus i Windsor, og flytter ut av Kensington Palace allerede neste år. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått tildelt et eget hus i Windsor, og flytter ut av Kensington Palace allerede neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Prins Harry (34) tar med kona og flytter hjemmefra

Trenger mer plass til den kommende babyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå har den britiske prins Harry (34) tatt det endelig valget med å flytte hjemmefra. Det skriver Kensington Palace i en pressemelding.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, heter det i pressemeldingen, ifølge Sky News.

Han har tidligere vært i tjeneste i militæret og vært på veldedighetsturer til Afrika over lengre perioder, men dette er første gang 34-åringen flytter ut fra Kensington Palace, til fordel for et eget hjem.

Ifølge The Sun har dronning Elizabeth (92) gitt prins Harry og kona, hertuginne Meghan (37), Frogmore Cottage i Windsor - en del av huset som vært i den kongelige familien siden 1680.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, skriver Kensington Palace i en pressemelding.

Planen er at hertugparet skal flytte i løpet av neste år.

FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stor plass

Ifølge avisa er behovet for mer plass, en av grunnene til at Harry og Meghan velger å flytte på seg.

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongeligheter som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, dattera til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio.

Den enorme plassen, og spesielt barneværelset, kan komme godt med om noen måneder da hertuginne Meghan skal føde.

I midten av oktober ble det kjent at hertuginnen og prins Harry venter sitt første barn. Nyheten kom fem måneder etter at duoen giftet seg i mai.

Det var på Instagram den store nyheten ble delt.

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i pressemeldingen.

Blir ikke kongelig

Da hertuginne Meghan giftet seg med prins Harry, fikk hun den offisielle tittelen hertuginne av Sussex. Samtidig ble hun, kanskje overraskende for noen, Hennes Kongelige Høyhet, prinsesse Henry (prins Harrys offisielle navn, journ.anm.) av Wales.

Til tross for at Meghan ble prinsesse på bryllupsdagen, vil hun aldri være offisielt kjent som eller bli kalt for prinsesse, og det er det en enkel grunn til, nemlig at hun ikke er av kongelig blod.

Saken fortsetter nedenfor.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Dette vil trolig heller ikke skje for deres kommende barn, til tross for kongelig blod.

Hertugparets sønn eller datter vil bli nummer sju i rekka til å arve den britiske tronen, men det betyr ikke at titler deles ut over en lav sko. Det er det til sjuende og sist dronning Elizabeth som bestemmer, ifølge en 100 år gammel regel.

Selv om Harry er den andre sønnen til prins Charles av Wales, er det ikke gitt at hans barn arver prinse- og prinsessetittelen. Kong George V begrenset nemlig tittelbruk i 1917, noe som gjør at Harry og Meghans barn i utgangspunktet er for langt ned på arverekken til å kunne bli «Deres Kongelige Høyheter».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer