Prins Harry har fått ny jobb

Prinsen lider ingen nød, rent økonomisk.

NY JOBB: Prins Harry kan glede seg over å ta fatt på nye arbeidsoppgaver framover. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB
NY JOBB: Prins Harry kan glede seg over å ta fatt på nye arbeidsoppgaver framover. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lite som tyder på at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) vil slite økonomisk i åra som kommer, selv om de for ett år siden valgte å trekke seg ut fra Kongehuset.

Avgjørelsen handlet delvis om at de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

Nå kan prinsen glede seg over ny jobb. Han har nemlig fått en lederstilling i gründerselskapet BetterUp, ifølge Wall Street Journal.

Det nyoppstartede firmaet fokuserer på coaching og mental helse.

- Jeg har tenkt å bidra til å skape innflytelse i menneskers liv. Proaktiv coaching gir uendelige muligheter for personlig utvikling, økt bevissthet og et bedre liv, sa prins Harry på spørsmål om hvorfor han tar jobben.

I stillingen forventes det at prinsen vil kunne bidra i produktstrategi og veldedige bidrag, samt å være talsmann for offentlige temaer relatert til mental helse.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

God økonomi

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, livnærte Harry og Meghan seg primært på apanasjen fram til de trakk seg tilbake. En utbetaling som har stått for alt av utgifter til deres offisielle oppgaver, og lønn til assistenter og liknende, ifølge E! News.

Ifølge ovennevnte nettsted arvet også Harry og storebror William (38) svimlende 21 millioner pund, eller omtrent 244 millioner norske kroner, da deres mor, prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

Ifølge BBC er både Netflix- og Spotify-avtalene de har inngått verdt millioner av dollar. Tidligere har det faktisk blitt spekulert på at førstnevnte avtale, som vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner kroner.

Hertuginnen har som kjent også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders. Dette prosjektet er allerede ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer