Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry:

Prins Harry mener at ingen i kongefamilien egentlig vil bli konge og dronning

- Vi gjør det ikke for oss selv, men for folkets gode.

VIL IKKE BLI KONGE: I et nylig intervju avslører prins Harry at han egentlig ikke vil bli konge. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE BLI KONGE: I et nylig intervju avslører prins Harry at han egentlig ikke vil bli konge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et større intervju med Newsweek denne uka åpnet prins Harry (32) opp om det å være tronarving.

Sammen med prins William (35) og hertuginne Kate (35), er den 32 år gamle prinsen nemlig godt i gang med å modernisere det britiske monarkiet.

Men til tross for prinsens tilsynelatende iver etter å komme i gang, er dette langt fra drømmejobben til 32-åringen.

- Vi er involvert i å modernisere det britiske monarkiet. Vi gjør det ikke for oss selv, men for folkets gode, sier han til avisa og legger til:

- Er det noen kongelige som ønsker å være konge eller dronning? Jeg tror ikke det, men vi skal utføre våre plikter.

Vil være noe annet enn «bare» prins Harry

I intervjuet åpner han seg også opp om trangen til å være noen andre enn den han er. Han føler nemlig han bare har kort tid igjen før fokuset vil bli lagt over på broren, prins William, sine barn: prins George (3) og prinsesse Charlotte (2).

Og av nettopp den grunn vil han hylle sin avdøde mor (prinsesse Diana). Hun lærte ham nemlig viktigheten av å leve et ordinært liv.

Prinsen, som for tiden dater Meghan Markle, forteller i intervjuet at han vil lære bort de samme verdiene til sine barn, om han noen gang får gleden av å bli pappa.

Prins Harry var nemlig bare 12 år da mora døde og ble tvunget til å gå bak morens kiste sammen resten av familien.

Kisten ble båret gjennom Londons gater omringet av tusenvis av mennesker, hvor prins Harry minnes en ubehagelig situasjon.

- Jeg synes ikke at noen barn skal bli spurt om å gjøre det, uansett omstendigheten. Jeg tror ikke det hadde skjedd i dag, forteller han.

Åpenhjertig

Den 32 år gamle prinsen tok dødsfallet til mora svært tung.

Tidligere har prinsen åpnet opp om hvordan han har taklet sorgen, hvor både profesjonell hjelp og sin tjenestetid i Afghanistan har vært til stor hjelp.

For litt over to år siden forlot prins Harry det britiske forsvaret etter at han hadde tjenestegjort i ti år.

Saken fortsetter under videoen:

ÅPEN OM PROBLEMENE: Prins Harry forteller i et intervju at tiden i militæret har hjulpet ham i sorgen av Prinsesse Dianas død. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

I forbindelse med «Invictus Games» - en rekke aktiviteter for veteraner og andre som er skadd i krig - fortalte han at tiden i Afghanistan ikke nødvendigvis hadde vært en traumatisk opplevelse, men at den hadde fått ham til å se nødvendigheten av hjelp.

- Å jobbe med Invictus og å snakke med gutta om deres problemer har virkelig hjulpet meg, fortalte han til den militære kanalen ForcesTV.

I videoen forteller Harry at han ba om profesjonell hjelp først i 20-årene for å takle moras død.

- Ikke for å bli for personlig, men hvis du mister mora di når du er 12 år gammel, så må du jobbe med det. Og det faktum at 15 til 17 år senere hadde jeg fremdeles ikke arbeidet med det, Afghanistan var det øyeblikket. Jeg tenkte, «OK - fiks det nå.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!