Prins Henrik lider av demens

Det opplyser kongehuset i en pressemelding.

SYK: Prins Henrik av Danmark (83), dronning Margrethes ektemann, lider av demens, opplyser kongehuset. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
SYK: Prins Henrik av Danmark (83), dronning Margrethes ektemann, lider av demens, opplyser kongehuset. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danskenes prins Henrik (83), dronning Margrethes ektemann, lider av demens. Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding.

- I forlengelse av et lengre utredningsforløp og seinest en rekke undersøkelser foretatt i løpet av sensommeren, har et spesialistteam ved Rikshospitalet nå konkludert med at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik lider av demens, heter det i uttalelsen.

Som en konsekvens av diagnosen vil prinsen framover trappe ytterligere ned på kongelige opptredener og oppgaver, opplyser kongehuset videre. 83-åringen gikk som kjent av med pensjon i 2015, og har vært mindre synlig i offentlig sammenheng de siste åra.

Ber om ro

Dronning Margrethe og kongefamilien ber om at prinsen framover «får den ro situasjonen påkrever».

Demensdiagnosen innebærer at den 83 år gamle prinsens kognitive funksjonsnivå er svekket.

- Omfanget er ifølge Rigshospitalet større enn forventet for prinsens alder og kan ledsages av forandringer i væremåte, reaksjonsmønstre, dømmekraft og følelsesliv. Det kan dermed også påvirke samspillet med omverdenen, skriver kongehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer