Prins Henrik:

Prins Henrik overrasket mange med sine kontroversielle uttalelser. Nå snur det danske folket ryggen til prinsen

- Det er en naturlig og sunn reaksjon fra folk.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste måneden har det stormet rundt prins Henrik (83) av Danmark, etter at han gikk ut med at han ikke ønsker å begraves sammen med sin kone, Dronning Margrethe (77).

Siden den gang har det imidlertid vært rolig fra danskene rundt deres noe frittalende prins.

Men nå har et stort flertall av den danske befolkningen snudd ryggen til den 83 år gamle prinsen. Helt siden han giftet seg med dronningen i 1967 har han nemlig levd godt av den danske kongefamiliens apanage.

Nå vil derimot det danske folket at prinsen ikke skal få muligheten til å leve det gode liv på slike penger, ifølge danske BT.

I en undersøkelse, gjort av Wilke for Jyllands-Posten, mener hele 63,7 prosent at prinsen ikke skal motta bidrag på åtte skattefrie millioner fra staten. Nå som han har pensjonert seg, og senere uttalt at han ikke vil gravlegges sammen med landets dronning, er ikke prinsen svært populær.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er imidlertid ikke kjent hvor mange som mente at prinsen burde motta støtte fra staten, før hans sjokkerende uttalelser ble et tema.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer