PÅ SYKEHUS: Prins Henrik er innlagt på sykehus. Her avbildet sammen med dronning Margrethe i anledning hennes 77-årsdag i april. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
PÅ SYKEHUS: Prins Henrik er innlagt på sykehus. Her avbildet sammen med dronning Margrethe i anledning hennes 77-årsdag i april. Foto: Henning Bagger / NTB scanpixVis mer

Det danske kongehuset:

Prins Henrik til sykehus

Innlagt på sykehus for andre gang på kort tid.

(Dagbladet): «Hans kongelige høyhet prins Henrik ble i går kveld innlagt på Rikshospitalet i København etter smerter i høyre ben.»

Det heter det i en pressemelding som det danske kongehuset har sendt ut.

I midten av juli ble prins Henrik innlagt på Universitetshospitalet i Århus. Den gang fikk han behandling for infeksjon i beinet. Han ble operert i høyre lyske og fikk en utvidelse i høyre bekkenkar.

Gjentatte smerter etter forrige operasjonen skal være bakgrunnen for prinsens andre innleggelse på kort tid.

INFEKSJON: Prins Henrik har blitt sendt til sykehus for andre gang denne sommeren. Bakgrunnen er infeksjon i beinet. Her er avbildet med dronning Margrethe i 2015. Foto: Henning Bagger / Afp / NTB Scanpix
INFEKSJON: Prins Henrik har blitt sendt til sykehus for andre gang denne sommeren. Bakgrunnen er infeksjon i beinet. Her er avbildet med dronning Margrethe i 2015. Foto: Henning Bagger / Afp / NTB Scanpix Vis mer

«Prinsen blir behandlet medisinsk og det forventes ikke ytterligere kirurgiske inngrep på nåværende tidspunkt. Det er ennå uvisst, hvor lenge prinsen vil være innlagt på Rikshospitalet», står det i pressemeldingen.

Overskrifter

Innleggelsen skjer kort tid etter at prins Henrik har skapt store overskrifter i Danmark. Bakgrunnen er at han - nok en gang - har uttrykt sin misnøye med at han bare har tittelen «prins».

Henrik uttalte at han ikke ønsker å gravlegges sammen med sin kone, dronning Margrethe (77), om han ikke får tittelen «konge» eller «kongegemal».

Deres sønn, kronprins Frederik (49) har i ettertid uttalt at han er svært lei seg over farens beslutning.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 17.05.2014 MONARKER: Kong Harald og dronning Sonja, Kronprinsparet, dronning Margrethe og prinsegemal Henrik, kong Carl Gustaf og dronning Silvia stilte opp for fotografene foran Eidsvollsbygningen. Video: NTB scanpix Vis mer

Dronning Margrethe har holdt en lav profil etter ektemannens uttalelser, men viste seg smilende ved hans side, da hun besøkte ham i franske Cayx i forrige uke.

Glimrer med sitt fravær

Prins Henrik av Danmark er kjent for sine mange skandaleoppslag og har tidligere skapt overskrifter om alt fra øldrikking, sydenturer og kvinnediskriminerende utsagn. Dronning Margrethes ektemann har heller ikke roet seg ned etter at han ble pensjonist.

Han står sjelden ved sin kones side i offentlige sammenhenger - også når det er forventet av ham. Det var intet unntak da danskene i mars ventet statsbesøk av kong Philippe (56) og dronning Mathilde (44) av Belgia.

- Han ser fram til statsbesøket, og vil være til stede, forsikret dronning Margrethe til belgisk tv i forkant.

Til stede var han derimot ikke.

Ifølge danske Berlingske Tidende lot han fruen være alene under det tre dager lange statsbesøket - mens han selv dro på tur til Barcelona.

Dermed fikk danskene seg en solid déjà vu-opplevelse. I 2015 droppet han nemlig konas 75-årsdag, samtidig som han ble observert spankulerende rundt i Venezia.

- En fargeklatt

Anders Johan Staveng, hoffreporter i Se og Hør, har tidligere uttalt at prins Henrik er en fargeklatt i den danske kongefamilien.

- Han er en motsetning til Margrethe og resten familien, som jo kan oppfattes som litt stive. Han går sine egne veier. Han har for eksempel dukket opp blant beboerne i Christiania og drukket pils, har han sagt til Dagbladet.

Staveng mener at danskene tilgir ham, selv om han tilsynelatende kan virke litt sær, fordi han er en folkelig figur.

- Han har pondus, og han er jo en sjarmerende og artig fyr. Han er veldig godt likt, selv om han er litt sær. Og det tror jeg danskene tilgir ham for.

Dagbladet kommer tilbake med mer.