Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Henrik:

Prins Henrik utskrevet av sykehuset

Det danske kongehuset melder at prinsen har behov for ro.

UTSKREVET: Prins Henrik av Danmark er nå skrevet ut av sykehuset etter en behandling av en tidligere skade i høyre ben. Foto: NTB Scanpix
UTSKREVET: Prins Henrik av Danmark er nå skrevet ut av sykehuset etter en behandling av en tidligere skade i høyre ben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere denne måneden kom beskjeden om at Prins Henrik av Danmark ble innlagt på sykehus.

«Hans Kongelige Høyhet prins Henrik ble i går kveld innlagt på Rikshospitalet i København etter smerter i høyre ben», het det i pressemeldingen.

Nå kan det danske kongehuset dele den gledelige nyheten om at prinsen nå er skrevet ut.

«Hans kongelig høyhet prins Henrik er i dag utskrevet fra Rigshospitalet i København etter behandling for smerter og komplikasjoner etter en tidligere skade i høyre ben. Prinsen tilbringer nå tid på Fredensborg slott og har i den kommende tid behov for ro og hvile».

Det heter det i en pressemelding som det danske kongehuset har sendt ut.

I midten av juli ble prins Henrik innlagt på Universitetshospitalet i Århus. Den gang fikk han behandling for infeksjon i beinet. Han ble operert i høyre lyske og fikk en utvidelse i høyre bekkenkar.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark har i lengre tid uttrykt offentlig misnøye med kongehusets behandling av ham. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av sin kone, dronning Margrethe. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vi... Vis mer

Skapt rabalder

Innleggelsen kom i kjølvannet av de mange overskriftene prinsen skapte - da han nok en gang uttrykte sin misnøye med at han bare har tittelen «prins».

Henrik uttalte at han ikke ønsker å gravlegges sammen med sin kone, dronning Margrethe (77), om han ikke får tittelen «konge» eller «kongegemal».

Uttalelsen skapte massiv oppmerksomhet i internasjonale medier, og førte til at sønnen, kronprins Frederik (49), gikk ut med en offentlig beklagelse over sin fars utbrudd.

- Jeg kan kun si at jeg er virkelig lei meg over min fars beslutning på mange områder, forklarte kronprinsen, ifølge danske BT.

Dronning Margrethe har holdt en lav profil etter ektemannens uttalelser, men viste seg smilende ved hans side, da hun besøkte ham i franske Cayx i forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!