Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Joachim:

Prins Joachim åpner opp om skilsmissen som rystet hele kongehuset: - Glansbildet ble plutselig krøllete

Prins Joachim legger ikke skjul på at det var en vanskelig tid.

SNAKKER UT: I dokumentaren «Den anden prins» åpner prins Joachim om livet i offentligheten og skilsmissen som fikk mye opperksomhet i 2005. Foto: AP
SNAKKER UT: I dokumentaren «Den anden prins» åpner prins Joachim om livet i offentligheten og skilsmissen som fikk mye opperksomhet i 2005. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prins Joachim (48) av Danmark har gjennom sitt liv i offentligheten fått mye omtale i media.

I 2005 skapte han overskrifter da han og hans daværende kone, prinsesse Alexandra (52), annonserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

I en ny dokumentar, «Den anden prins», som sendes på dansk tv tredje juledag, forteller prinsen åpenhjertig om den mye omtalte skilsmissen.

Få venner

En kongelig begivenhet som den gang sendte en sjokkbølge gjennom Danmark.

- Jeg var den første i kongefamilien på over 100 år som ble skilt, forteller han ifølge danske BT.

- Glansbildet ble plutselig krøllete. Det var ikke noe man hadde forventet at skulle skje eller noe man mente var greit å gjøre. Det var en norm som ble brutt, fortsetter han.

BRUDD: I 2005 skapte prins Joachim og hans daværende kone prinsesse Alexandra storm da de valgte å skille lag. Duoen fikk to sønner sammen, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: I 2005 skapte prins Joachim og hans daværende kone prinsesse Alexandra storm da de valgte å skille lag. Duoen fikk to sønner sammen, prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller 48-åringen om den utfordrende tiden og sine dystre tanker som kom i kjølevann av nyheten, skriver nettstedet.

- I den mørkeste perioden hadde jeg ganske få nære venner. Men så bygget jeg langsomt opp en ny hverdag med hjelp av de jeg hadde, med deres støtte og deres råd. Også dem som ga meg sin tid og lyst til å høre på meg mens jeg snakket, forteller prinsen om de tre årene han brukte for å komme seg til hektene igjen.

Da møtte han imidlertid kjærligheten på ny, nemlig prinsesse Marie (41), som han giftet seg med i 2008. Paret har fått to barn sammen, prins Henrik (8) og prinsesse Athena (5).

Bare to måneder før bryllupet skapte prins Joachim skandale igjen, da han ble observert full på en av Københavns klubber for homofile.

I OSLO: Prins Joachim og prinsesse Marie under kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Prins Joachim og prinsesse Marie under kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Misforstått

Prinsen, som er dronning Margrethe (77) og prins Henriks (83) yngste sønn, har fått et rykte på seg for å være arrogant, snobbete - og en utagerende festløve.

I den nye dokumentaren, forteller prinsen også at han føler seg misforstått av det danske folk.

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person som har lært å ha en viss fremtoning, uansett om det er på store offisielle begivenheter, eller som privatperson. Der har jeg fått et rykte for å være arrogant.

- Jeg er som jeg er. Jeg er ikke som du tror, hører, og i noen tilfeller ønsker, at jeg skal være. Jeg er et menneske av kjøtt og blod, sier han i dokumentaren, ifølge TV2.dk.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

Prinsens rykte som snobbete og arrogant ble forsterket i 2010, da han satte en TV-reporter på plass da han klarte å tiltale prinsen som «du» i stedet for «de», noe som blir ansett som uhøflig når man intervjuer kongelige.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har fortalt at det kan være lett å misforstå prins Joachim, nettopp fordi han er ganske ulik sin storebror, kronprins Frederik (49).

- Prins Joachim sier selv at han er sjenert, og det kan jo fort forveksles med å være arrogant i møte med ukjente, forklarer Vagle.

Kronprinsen har hele livet vært forberedt på å bli tronarving, noe som kommer med forventninger om en noe strammere livsstil.

- Joachim hygger seg sammen med vennene sine, og lever mye friere enn broren Frederik, som hele tida har blitt forberedt på at han kommer til å ta over tronen etter sin mor. Derfor har også Joachim vært mer frittalende enn sin storebror, uttalte Vagle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!