Prins Oscar på kong Carl Gustafs bursdag:

Prins Oscar stjal showet på slottsbalkongen

Tok «en Sverre Magnus» under bursdagsfeiringen.

ABLEGØYER: Dronning Silvia, prinsesse Sofia (i bakgrunnen t.v.), prinsesse Estelle, prins Oscar, prins Daniel og kronprinsesse Victoria sammen på slottsbalkongen i Stockholm mandag - men det var ingen tvil om hvem som fikk mest oppmerksomhet. Foto: Karin Törnblom /IBL/ NTB scanpix
ABLEGØYER: Dronning Silvia, prinsesse Sofia (i bakgrunnen t.v.), prinsesse Estelle, prins Oscar, prins Daniel og kronprinsesse Victoria sammen på slottsbalkongen i Stockholm mandag - men det var ingen tvil om hvem som fikk mest oppmerksomhet. Foto: Karin Törnblom /IBL/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag denne uken feiret svenskekongen Carl Gustaf sin 72-årsdag i Stockholm.

I den anledning var store deler av kongefamilien samlet på slottsbalkongen for å motta hyllesten fra den oppmøtte folkemengden, som seg hør og bør.

Imidlertid var det ikke dagens hovedperson som fikk all oppmerksomheten under sin egen bursdagsfeiring, melder Svensk Damtidning.

Stjal fokus fra kongen

Kong Carl Gustaf tok seg tilsynelatende noen personlige pauser fra smilingen og vinkingen på balkongen, og i hans fravær var det prins Oscar (2), det yngste barnet til kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44), som tok mye fokus.

Den lille prinsen, som fylte to år for akkurat to måneder siden, hadde - naturlig nok for en toåring - få skrupler med å utagere litt på slottsbalkongen.

De oppmøtte pressefotografene knipset i vei mens prins Oscar vekslet mellom å skjære grimaser, unnlate å vinke, se trøtt ut og få forsøksvis oppmuntring fra mor, far og storesøster prinsesse Estelle (6).

Saken fortsetter under bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer