Prins Philip:

Prins Philip (97) krasjet. Nå skaper han debatt rundt aldrende sjåfører

- Det er bare én person som kan be han slutte å kjøre.

MYE OMTALE: Prins Philips bilulykke har skapt en debatt i Storbritannia om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre. Foto: NTB Scanpix
MYE OMTALE: Prins Philips bilulykke har skapt en debatt i Storbritannia om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debatten om aldrende sjåfører går for fullt i Storbritannia etter at dronning Elizabeths 97 år gamle ektemann prins Philip var involvert i en bilulykke torsdag.

Lokalt politi rykket ut til kollisjonen som fant sted i nærheten av dronningens gods i Sandringham i Norfolk torsdag ettermiddag. Prins Philips bil havnet på siden i grøfta, etter at han krasjet inn i en annen bil.

Saken har blitt viet mye spalteplass i britiske medier, og har skapt en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

Dramatisk

- Det er bare én person som kan be han slutte å kjøre. Men vil hun tørre å gjøre det, spør The Daily Mail.

På britiske veier finnes det over 100 000 sjåfører som er over 90 år, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Prins Philips Range Rover kjørte inn i en annen bil, hvor to personer ble lettere skadd, og prinsens bil landet deretter på siden i en grøft.

I den andre bilen befant det seg to damer og ett spedbarn. De to damene ble lettere skadd, mens spedbarnet kom uskadd fra det hele.

Øyevitner forteller at hertugen var ved bevissthet, men skjelven og sjokkert, da de hjalp ham ut. 97-åringen skal ha uttalt at han ble blendet av solen da ulykken skjedde, ifølge avisa The Sun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer