Prins sier han har sviktet

Prins Andrew sier at han sviktet da han forble Jeffrey Epsteins venn til tross for at han ble dømt for å ha utnyttet kvinner til å gi seksuelle tjenester.

HUSKER IKKE: I 2001 skal prins Andrew ha blitt avbildet med den da 17 år gamle Virginia Giuffre, som hevder å ha hatt sex med ham. Andrew sier at han ikke kan huske å ha møtt henne. Foto: NTB Scanpix
HUSKER IKKE: I 2001 skal prins Andrew ha blitt avbildet med den da 17 år gamle Virginia Giuffre, som hevder å ha hatt sex med ham. Andrew sier at han ikke kan huske å ha møtt henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britiske prins Andrew svarer for første gang på spørsmål om hans vennskap til seksualforbryteren Jeffrey Epstein, samt anklager om å ha hatt sex med en av jentene Epstein skal ha misbrukt.

Epstein og Andrew møttes seint på 90-tallet gjennom milliardærens ekskjæreste og tidligere forretningspartner Ghislaine Maxwell, datter av mediemogulen Robert Maxwell.

Andrew og Epstein forble venner til tross for at Epstein i 2008 ble dømt for å ha utnyttet kvinner til å gi seksuelle tjenester.

- Problemet er at da han ble dømt, opprettholdt jeg kontakten. Jeg klandrer meg selv daglig for det, fordi det er noe et medlem av en kongefamilie ikke skal gjøre, sier prinsen og fortsetter:

- Og vi forsøker å opprettholde de høyeste standarder og praksis. Jeg har sviktet, så enkelt er det.

Benekter møte

Virginia Giuffre er blant de 16 kvinnene som har anklaget Epstein for å ha misbrukt dem. Hun har blant annet forklart at hun ble brukt som Epsteins sexslave i flere år.

I sitt vitnesbyrd har Giuffre også forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew tre ganger mellom 1999 og 2002. Samleiene skal ha funnet sted i London, New York og på ei øy som Epstein Eide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer